TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Çakalburnu Lagünü’nde dip çamuru temizliği yapıldı

Periyodik olarak yapılan temizlikle hem bölgede varlığını sürdüren 100’ü aşkın kuş türünün yaşam alanı korunuyor hem de çamurdan kaynaklı koku sorununun önüne geçiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 10:41
Kaynak: BÜLTEN
İzmir Çakalburnu Lagünü’nde dip çamuru temizliği yapıldı

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalburnu Lagünü’nde dip tarama çalışması ve dip çamuru temizliği yaptı. Periyodik olarak yapılan temizlikle hem bölgede varlığını sürdüren 100’ü aşkın kuş türünün yaşam alanı korunuyor hem de çamurdan kaynaklı koku sorununun önüne geçiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, hayata geçirdiği yatırımlarla yalnızca kentte yaşayan insanların değil, doğal yaşamın da hayatına dokunuyor. Su yönetimini ekolojik yaşam anlayışı ile bütünleşik olarak ele alan İZSU; temiz ve yüzülebilir Körfez hedefli yatırımlar ve rutin temizlik çalışmalarını, tüm canlıları odağına alarak gerçekleştiriyor. Bu kapsamda İzmir’in en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Çakalburnu Lagünü, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından periyodik olarak dip tarama çalışması ve dip çamuru temizliğinden geçiriliyor. İnciraltı Kent Ormanı'nın batısında yer alan Çakalburnu Lagünü; tepeli pelikan, ak pelikan, karabatak, balıkçıl, ördek, sakar meke, flamingo, yalıçapkını, çulluk gibi 100’ü aşkın kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Bu kuş türleri, lagünü beslenme ve göç zamanında konaklama alanı olarak kullanıyor. Birinci derece sit alanı statüsündeki lagünde oluşan dip çamuru ise İZSU Genel Müdürlüğü tarafından rutin olarak temizleniyor. Bu sayede, İzmirlilerin yoğun olarak ziyaret ettiği lagün sahasındaki koku sorunun önüne geçiliyor; kuş türlerinin de yaşam alanı korunmuş oluyor.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.