TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir-Antalya arası 3 saate düşüyor

Bakan Karaismailoğlu, “İzmir-Antalya arasındaki seyahat, 440 kilometreye ve seyahat süresi de 3 saatlik bir seyahat süresine erişecektir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2023 12:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir-Antalya arası 3 saate düşüyor

RIDVAN AKÇAY

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü 73. Bölge Müdürlüğü toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem çalışmaları hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Bakan Karaismailoğlu, ülke gelindeki ulaşım ve karayolları çalışmalarına ilişkin de müjdeli haberleri paylaştı.

2-152

Uzun süredir çalışmaların yürütüldüğü Marmara ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayacak yol projelerindeki çalışmaların devam ettiğini belirten Karaosmanoğlu, İzmir için de önemli bir çalışmayı aktararak, “Yolunuz yoksa eliniz kolunuz bağlı demektir. Yolunuz yoksa, erişemiyorsanız, ulaşamıyorsanız muhasır medeniyetler seviyesine çıkmaktan bahsedemezsiniz. Bu vizyonla 100 yıllık projeleri 20 yıla sığdırdık. Hayal edilemeyen projeleri hayata geçirdik. Kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağladık. Cumhuriyetimizin 100. Yılında milletimize sunduğumuz önemli yatırımlarla stratejik konumumuzun avantajlarını en iyi şekilde değerlendirdik. Her yılı ayrı ayrı planlayarak coğrafyamızı bir uçtan bir uça erişilebilir hale getiren vizyonumuzla bölünmüş yollarımızı 6 bin 300 kilometreden alıp bugün 29 bin kilometreye ulaştırdık. Kesintisiz trafik akışıyla seyahat süresindeki kısaltmalar sayesinde yıllık 5 milyon ton emisyon tasarrufu sağladık. Otoyol ağımızı 3 bin 600 kilometreye ulaştırdık. Marmara ve Ege bölgelerini otoyol ağlarıyla birbirine bağladık. Seyahat süresini 8 saatten 3,5 saate düşürdük. Aydın-Denizli Otoyolu’nun devamına Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarını planladık. Bu otoyolların da tamamlanması ile 580 kilometrelik devlet yoluyla 6-7 saat süren İzmir-Antalya arasındaki seyahat, 440 kilometreye ve seyahat süresi de 3 saatlik bir seyahat süresine erişecektir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.