TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"İzmir Alsancak Limanı yabancılara satılmamalıdır"

İzmir Kent Konseyi Başkanı Kökkılınç, "İzmir Alsancak Limanı’nın işletme hakları yabancılara satılmamalıdır" dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2023 09:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"İzmir Alsancak Limanı yabancılara satılmamalıdır"

İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, "2004’te özelleştirilmesi planlanan,sonrasında ihaleye çıkarılan ve verilen teklife rağmen satışı yargı kararı ile durdurulan İzmir Alsancak Limanı’nın işletme haklarının yabancılara satılmak üzere yeniden bir girişim içerisinde bulunulduğu bir süredir İzmir gündemindedir. Türkiye Varlık Fonu’na devredilen ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından işletilen İzmir Alsancak Limanı’nın işletme haklarını satmak için Türkiye ve Körfez ülkeleri arasında müzakere süreçlerinin başladığı basında yer almıştır.

Bahse konu satışın gerçekleşmesi halinde, Osmanlı döneminde, İngiliz ve Fransız tüccarlara verilen; Lozan Antlaşması‘nın bir sonucu olarak kapitülasyonların sona ermesi ile, Mustafa Kemal Atatürk tarafından millileştirilen limanlarımızdan biri olan İzmir Alsancak Limanı’nın işletme haklarının satışı, bir anlamda limanın, yeniden yabancıların eline geçmesi demektir.

Limanlar, hava limanları bir ülkenin dış dünyaya açılan kapılarıdır. Yabancı yatırım olarak bakılmamalı, işletme ve diğer tasarrufları mutlak ülke kontrolünde olmalıdır. Bu açıdan, konu,sadece ticari değil, aynı zamanda ülke güvenliğini de ilgilendiren bir önem taşımaktadır. Cumhuriyetimizin milli değerlerinden bir tanesi olan İzmir Alsancak Limanı‘nın işletme haklarının yabancılara satışından vazgeçilmeli. Liman, İzmirlilerin olmalıdır!" şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.