TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"İZBAŞ'ın yol sorunu acil çözüm bekliyor"

Üretimi, istihdamı, ihracatı her geçen yıl artan, Avrupa’nın en büyük rüzgâr türbin kanadı fabrikasına ev sahipliği yapan İzmir Serbest Bölgesi’nin, çevreyoluna ulaşım sorunu acil çözüm bekliyor

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 09:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"İZBAŞ'ın yol sorunu acil çözüm bekliyor"

İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, TPI Composites’in ürettiği ve uzunluğu 80 metreyi aşan kanatların, çevreyoluna ulaşımında yaşadıkları sorunun çözümü için yetkilileri defalarca göreve çağırmalarına rağmen, bugüne kadar sonuç alamadıklarını söyledi. Bir şerit gidiş bir şerit geliş olarak kullanılan yolu sadece İZBAŞ’ın değil, Bakırçay Üniversitesi’nde eğitim alan öğrenciler, Seyrek ve Maltepe’de ikamet eden vatandaşların da kullandığına dikkat çeken Sevimli, “5 binin üzerinde çalışanımızın yanında, üretim yapan fabrikalarımızın tüm sevkiyatları bu yol üzerinden yapılıyor. Bugüne kadar merkezi ve yerel yönetimlere bu sorunumuzu defalarca anlatmamıza, rapor vermemize rağmen çözüm bulamadık.” dedi. 

KANATLARIN BOYU 80 METREDEN 120 METREYE UZAYACAK

Genişleme sahası olarak gördükleri bir buçuk milyon metrekare arazide birkaç yıl içinde ikinci İZBAŞ’ı inşa edeceklerini hatırlatan Sevimli, 10 binin üzerinde çalışanın daha İZBAŞ’ta istihdam edilmesi ile mevcut yolun ihtiyacı karşılamaktan tamamen uzaklaşacağını kaydetti. 
Rüzgâr endüstrisindeki gelişime paralel olarak türbin kanatlarının uzunluklarının da her geçen yıl artığına işaret eden Sevimli, şu değerlendirmeyi yaptı: 
“Genişleme sahamız olan arazide yatırım yapacak firmalar, ağırlıklı olarak yenilenebilir ve temiz enerji sektörüne ekipman üretimi yapan firmalardan oluşacak. Bu üretimler türbin kanadı, kulesi, rotor, nasel, jeneratör gibi büyük ölçekli üretimler olacak. Birkaç sene içinde offshore (denizüstü) rüzgâr enerjisi santralleri için üretimler başladığında, bu kanatların boyu 80 metreden 120 metrelere ulaşacak. O zaman sorun daha da içinden çıkılmaz hal alacak. Bunca yatırımı yapmayı başarmışken, okyanusu geçip derede boğulmak istemiyoruz. Yaşanan manzara gerçekten de ülkemize yakışmıyor.” HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.