TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZBAŞ firmalarına yalın yönetim farkındalığı

İZBAŞ bünyesinde üretim yapan şirketlerin üst yöneticileri için düzenlenen “Yalın Yönetim Konferansı”, Halil Çetinay’ın katılımı ile gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2023 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZBAŞ firmalarına yalın yönetim farkındalığı

İzmir Serbest Bölgesi Sürekli Eğitim Merkezi (İZSEM) tarafından organize edilen konferansın açılışında konuşan İZBAŞ Genel Müdürü Gürsel Bahçıvancılar, işlem hacimleri ve ihracatları her geçen yıl artan İZBAŞ katılımcısı firmaların yöneticilerinde, Yalın Yönetim’e yönelik bilinç ve  farkındalığının gelişmesine büyük önem verdiklerini söyledi.

izbaş

EN ÖNEMLİ SERMAYE İNSAN…

 Bu amaçla İZBAŞ bünyesindeki firmalar için Sürekli Eğitim Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi ve Yeşil Ofis kurduklarını kaydeden Bahçıvancılar, üretiminin önündeki en önemli engeller arasında enerji ve girdi maliyetleri geldiğine dikkat çekti. Bahçıvancılar, “İZBAŞ ailesi olarak bizler, en önemli sermayemizin aidiyeti yüksek insan kaynağımız olduğu bilinci ile organizasyonlarımızda kontrolümüz altındaki tüm değişkenleri maksimum verimlilikte yönetmek zorundayız. Şirketlerimizin ve çalışanlarının heyecanını kaybetmeyen, geleceğine güvenle bakan, dünya ile bütünleşmiş, kendisini sürekli sorgulayan, yaptıkları ile övünen, yapamadıklarıyla üzülen capcanlı bir organizma olarak sürdürülebilir başarı elde etmesi hepimizin ortak temennisi.” dedi.

Bahçıvancılar, değişimin ve rekabetin yoğun yaşandığı bir ortamda, müşterilerin taleplerini karşılamak, kârlı ve sürdürülebilir bir büyüme sağlamak için en az israf ile en fazla değeri üretebilmenin şart olduğuna dikkat çekti.

yalın

YALIN ÜRETİM YERİNE YALIN YÖNETİM

Konferansın konuşmacısı olarak İZBAŞ’a konuk olan Yalın Yönetim Eğitim ve Danışmanlık firması kurucusu Halil Çetinay da, firmaların yönetim sistemlerinde kullanılan “Yalın Üretim” teriminin yerine “Yalın Yönetim” tanımlamasının kullanılmaya başlandığını belirtti.

Yalın Üretim yaklaşımının üst seviyedeki amacının, kârlı ve sürdürülebilir bir organizasyon oluşturmak olduğunu kaydeden Çetinay, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Hızlı ve esnek bir akışa sahip olmak, çevik bir organizasyona dönüşmek yalın üretim yaklaşımının hedefidir. Yalın Üretim yaklaşımı sektör ve süreç ayrımı yapmaz, tüm sektörlerde başarı ile uygulanabilir. Hizmet veya üretim sektöründe olmanız fark etmez, her ikisinde de bir değer üretiyoruz. “Yalın Üretim” ifadesindeki “Üretim” kelimesi bir değer üretilmesini ifade etmektedir. Bu nedenle ‘Yalın Üretim’ olarak isimlendirilmesi sadece üretim sektöründe kullanılan ya da fabrikaların sadece üretim bölümlerinin kullanacağı bir yaklaşım olarak algılanıp bizleri yanıltmasın. Yalın Üretim yaklaşımı tüm süreçlerin ve çalışanların katılımı ile uygulanır.” HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.