TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZBAN durakları ‘sistem arızaya’ takıldı

İzmir’in Banliyö Hattı İZBAN’a 4 yeni durak ekleme çalışmaları kapsamında yapılan, Konak Lale Mahallesi ve Çiğli Katip Çelebi Üniversitesi istasyonları için çıkılan 3. ihale de ertelendi. İhale, ‘EKAP’ın teknik arızasına’ takıldı

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2023 08:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZBAN durakları ‘sistem arızaya’ takıldı

TENZİLE AŞÇI

Devlet Demiryolları (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak şirketlerinden İzmir Banliyo Hattı üzerinde mevcutta 41 durakla hizmet veren İZBAN duraklarına yenilerinin eklenmesi için geçtiğimiz yıllarda düğmeye basılmış ancak konu ihalelerin iptalleri nedeniyle yılan hikayesine dönmüşü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Şube Müdürlüğü, Kemer ve Buca durakları arasında kalan Lale Mahallesi ile Egekent ile Ulukent arasında Katip Çelebi durağı olmak üzere iki ek durak için adım atmış ancak “tahsis krizi” yaşanmıştı. Krizin çözülmesini ardından İZBAN’ın iki yeni durağı için geçtiğimiz yıl iki kez ihaleye çıkılmış ancak hiçbir şirket ihaleye teklif vermediği için ihaleler ertelenmek zorunda kalmıştı. Firmaların tekli vermemesinde ise maddi nedenler gerekçe olarak gösterilmişti.

Öte yandan; yaşanan süreç sonrası İZBAN durakları için bugün 3. kez ihaleye çıkıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Kültürpark içerisinde yer alan 2 No’lu Hol’de gerçekleştirilen ihale de ‘yaşanan EKAP arızası” yine yapılamadı.

Saat 11.00’de toplanan ihale komisyonu üyeleri, ihaleyi gerçekleştiremedi. Edinilen bilgilere göre; komisyon üyelerine “elektronik ortamda yapılacak ihale için EKAP’tan gelen teknik bir arıza olduğu gerekçesi ile ihalenin ertelendiği” bilgisi verildi.

AYNI GÜNE 2. İHALE KONULMUŞTU

İhale için EKAP tarafından ihale komisyonu üyelerine “aynı gün saat 17.00” olarak yeni tarih verilirken saat 17.00’de toplanan ihale komisyonu ihaleyi yine “teknik arıza” ve “EKAP’ın sorunu giderememesi” gerekçesiyle gerçekleştirilemedi.

İZBAN durakları yapım işi ihalesi 3. kez ertelenirken ihalenin 3 Nisan Pazartesi yapılacağı ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.