TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYTE’li bilim insanına “Genç Liderler Mesleki Gelişim Ödülü”

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)’li bilim insanı Amerika’dan “Genç Liderler Mesleki Gelişim Ödülü” nü aldı

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 13:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İYTE’li bilim insanına “Genç Liderler Mesleki Gelişim Ödülü”

Merkezi Amerika’da bulunan The Minerals, Metals & Materials Society (TMS) tarafından verilen "2023 LMD Genç Liderler Mesleki Gelişim Ödülü"nü Türkiye’den ilk kez İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mertol Gökelma aldı.

Malzeme bilimcilerini, mühendisleri desteklemek üzere çalışmalar yürüten ve Amerika’da bulunan TMS, bilim insanlarına evrensel düzeyde profesyonel gelişim fırsatları sunuyor.

Dr. Öğr. Üyesi Gökelma “TMS gibi bilim dünyasında saygın bir konuma sahip bir kurumdan ödül aldığım ve bu ödülü ülkeme kazandırdığım için mutlu ve onurluyum. İYTE’de yürüttüğümüz projelerde daha fazla iş birliği fırsatı bulma, araştırma faaliyetlerinde daha verimli ve hızlı yol alma imkânı sağlayacak bu ödülü kazanmamda bana destek olan İYTE’deki aileme teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İYTE’nin uluslararası arenada güçlü bir marka olmak hedefiyle stratejiler yürüttüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran “Enstitümüzde öğrencilerimizi yetenekleri ve ilgi alanlarına göre lider bireyler olarak yetiştiriyor, dünya standartlarında ileri düzeyde bilimsel çalışmalar yapıyoruz. Bu bağlamda, İYTE’de kendini bu işe adayan çok iyi ve nitelikli bir akademisyen kadromuz var. Ulusal ve uluslararası düzeyde prestijli kuruluşlar tarafından aldığımız ödüllerle başarı grafiğimizi her geçen gün daha yuları çıkarıyoruz. Yine son derece prestijli bir ödülü; "Tübitak 2232 Uluslararası Lider Araştırmacılar" tersine beyin göçü programı kapsamında Türkiye’ye dönen ve Enstitümüzü tercih eden meslektaşımız Dr. Öğr. Üyesi Mertol Gökelma bu ödülü ilk kez ülkemize kazandırdı. Enstitümüzde tüm mensuplarımızla birlikte bölgemizin ve ülkemizin gelişimine katkıda bulunmak adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" dedi.

DR. ÖĞR. ÜYESİ MERTOL GÖKELMA KİMDİR?

Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini RWTH Aachen Üniversitesinde tamamlayan Dr. Mertol Gökelma, ağırlıklı olarak demir dışı metallerin geri dönüşümü üzerine çalışmaktadır. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.