TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yetkililere çağrı: Toki İnşaatı'nda imalat hataları...

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi, Aliağa TOKİ İnşaatı'ndaki hatalar ve denetim eksiklikleri konusunda yetkilileri göreve çağırdı

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 14:54
Kaynak: BÜLTEN
İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yetkililere çağrı: Toki İnşaatı'nda imalat hataları...

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi, Aliağa TOKİ İnşaatı'ndaki hatalar ve denetim eksiklikleri konusunda yetkilileri göreve çağırdı. Şube, proje sahasında yapılan incelemeler sonucunda tespit edilen imalat hatalarının deprem tehdidi altında olan kent ve vatandaşlar için endişe verici olduğunu belirtti.

Denetim eksikliği ve uygulamada hatalar

Şubenin açıklamasına göre, betonarme elemanların yapımında tünel kalıp sisteminin kullanıldığı ancak taşıyıcı elemanların deprem kuvvetlerine karşı kritik önem taşıyan alt ve üst uç birleşim bölgelerinde hayati tehlike arz eden imalat hatalarının bulunduğu ifade edildi. Bu hataların uygulamadaki hatalar ve denetim eksikliği nedeniyle oluştuğu vurgulandı.

Ayrıca, yapılan incelemelerde güncel yönetmeliklere uygun tasarlanmış olsa da yerinde projeye ve fen-sanat kurallarına uygun şekilde imal edilmediği, imalat sonrası bakım ve denetimlerin yapılmadığı takdirde ciddi tehlikelerin ortaya çıkabileceği belirtildi.

İMO İzmir Şubesi, yaşanan bu durumu yetkililere ilettiklerini ancak bugüne kadar sahada herhangi bir denetim yapılmadığını ifade etti. Ayrıca, kusurlu imalatlara taş dolgu ve basit sıva tamiratının yapıldığı bilgisinin de ulaştığı belirtildi.

Son olarak, yapılan tamirat varsa kalite kontrol testlerinin yapılarak sonuç raporlarının paylaşılması ve yapıların Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'ne uygun olarak değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

İMO İzmir Şubesi, yapı üretim süreçlerinde etkin denetimin önemini bir kez daha hatırlatarak sorumluluğu bulunan kurumları göreve çağırdı ve konunun kamu adına takipçisi olacaklarını belirtti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.