TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İEÜ’lü gençlerden ‘lezzet’ yolculuğu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri GURMEFEST’e katıldı

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2023 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
İEÜ’lü gençlerden ‘lezzet’ yolculuğu

İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu yemekler ‘lezzet’ kattı. İEÜ Eğitmen Şefi Aypar Satı’nın yönlendirmesiyle başlangıç olarak peynirli ve sebzeli tart, ana yemekte karakılçık buğdayı, risotto ve yoğurt köpüğü eşliğinde kuzu küşleme, tatlı olarak da Antep fıstığı kremalı brownie cheesecake hazırlayan gençler, katılımcılarından tam not aldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen programda; farklı pişirme teknikleri, tarifler ve alternatif sunum türlerini de anlatan, soruları yanıtlayan öğrenciler, lezzet tutkunlarına keyif dolu anlar yaşattı.

29 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenen İzmir GURMEFEST, farklı yaş gruplarından çok sayıda kişiyi bir araya getirdi. Festival kapsamında 40 farklı gastronomi etkinliği, workshop, atölye çalışmaları, tadım etkinlikleri ve konserler gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde, sunum eşliğinde tadım etkinliği gerçekleştiren üçüncü sınıf öğrencileri Cemre Delibaş, Anahita Arianejad, Ali Bayri, Eray Demir, Zeynep Özçaka ve Elif Miray Demir, ilk kez böyle bir programda yer almanın heyecan ve deneyimini yaşadı.

İLGİDEN MEMNUN KALDIK

İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Eğitmen Şefi Öğretim Görevlisi Aypar Satı, öğrencilerin oldukça başarılı bir workshop ve tadım etkinliği gerçekleştirdiğini belirterek, “Öğrencilerimiz; bir başlangıç, bir ana yemek ve bir de tatlı olmak üzere üç farklı lezzet hazırladı. Lezzetlere ilişkin pişirme tekniklerini, kullanılan malzemelerin özelliklerini, yemeklerin nasıl yapıldığını detaylıca anlattı. Etkinlik sonunda katılımcılar, hazırladığımız lezzetleri deneyimleme şansı da buldu. Öğrencilerimiz, ayrıca neden gastronomi okuduklarını, neden üniversitemizi ve bölümümüzü tercih ettiklerini,  üniversitemizin burs olanaklarını ve eğitim imkanlarını da anlattı. İlgiden çok memnun kaldık” dedi.

FARKINDALIĞI ARTIRMAYI HEDEFLEDİK

Satı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ege mutfağına ait yerel ürün ve yemeklerin, dünyaca ünlü hazırlama ve pişirme teknikleriyle yaratıcı ve yenilikçi bir biçimde yorumlanarak sunulmasını amaçladık. Örneğin; ana yemekte yer alan dünyaca ünlü pirinç pişirme tekniği olan risottoyu, yerel mutfağımızda yer alan ve atalık tohumlarımızdan elde edilen karakılçık buğdayı ile Bergama tulum peyniri kullanarak hazırladık. Kuzu bonfileyi, sous vide tekniğiyle pişirdik. Taze otlarımız ve yerel tereyağımız ile lezzetlendirerek servis ettik. Yoğurt köpüğünün hazırlanmasında yine Tire yoğurdunu kullandık. Hazırlanan reçetelerin, evde de kolayca yapılabilir olmasına özen gösterdik. İzleyicilerin yerel ürün ve mutfağımıza yönelik farkındalığını artırmayı istedik. Buna da katkı sağladığımızı söyleyebiliriz.”

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Doğan Holding de aralarında: Bakanlıktan İzmir’e 2 milyarlık teşvik

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.