TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hollywood olacak dendi harabe oldu

Alsancak Sevgi Yolu yıldızları harabeye döndü. Esnaf, belediyenin yaptığı yenileme çalışmaları sırasında yıldızların zarar gördüğünü hatta bir kısmının da bu çalışmalar esnasında çalındığını iddia etti

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 08:47
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hollywood olacak dendi harabe oldu

AYSELİN UZUN-ÖZEL HABER- Filiz Akın, Hulusi Kentmen, Hülya Koçyiğit, Kadir İnanır, Kemal Sunal, Münir Özkul, Metin Oktay, Müjdat Gezen, Neşat Ertaş, Nubar Terziyan, Suat Taşer, Sezen Aksu, Tanju Okan, Türkân Şoray, Tarık Akan, Vasfi Rıza Zobu, Yılmaz Güney, Zeki Müren, Zuhal Olcay, Ahmet Mekin, Ali Poyrazoğlu, Attila İlhan, Ayhan Işık, Barış Manço, Bedia Muvahhit, Belgin Doruk, Cem Karaca, Cüneyt Arkın, Çetin Tekindor, Çolpan İlhan, Dilek Türker, Eşref Kolçak, Fatma Girik gibi Türkiye’nin birçok alanda efsaneleşmiş 33 ünlü kişinin isimlerinin yer aldığı Alsancak Sevgi Yolu’ndaki yıldızlar, başlarda Konak Belediyesi tarafından ‘İzmir’in Hollywood’u olacak’ gibi iddialı bir sloganla döşense de şimdilerde bakımsızlıktan harap olmuş durumda.

Yaklaşık 3 yıl önce İZSU’nun yaptığı alt yapı iyileştirme çalışması esnasında yerinden sökülen ve sonrasında yerlerine eskisi gibi yerleştirilemeyen yıldızların, bazılarının üstündeki isimler tamamen silinmiş haldeyken bazılarının ise kırık dökük olduğu görüldü.

3 YIL ÖNCE YENİLENDİ

Sevgi Yolu esnaflarından Esat Minaz, yıldızların isim yazan plakaları, belediyenin yenileme çalışmaları sürerken hurdacılar tarafından çalındığını, geri kalanların ise eski özenle yerlerine koyulmadığını iddia etti. Minaz, yıldızların bu hale nasıl geldiğini anlattığı açıklamasında “Belediye 3 yıl önce burayı İzmir’in simge caddelerinden biri yapacağız diyerek yenileme çalışmalarına başladı. Süs havuzları, stantlar gibi birçok şey yapıldı, caddenin taşları söküldü. Ancak bekledikleri gibi olmadı. Çünkü taşlarla beraber yıldızlar da söküldü ve bazıları o süreçte çalındı. Öte yandan yapılan yenileme çalışmalarında gereken hassasiyet gösterilmediği için yerler daha da kötü hale geldi” ifadelerini kullandı.

YAPILAN YATIRIMLAR DA BOŞA GİTTİ

Esat Minaz, Konak Belediyesi’nin Sevgi Yolu’nu şehrin yıldızı yapmak için çıktığı yolda, caddenin 33 yıldızlarını parçalarına ayırdığını bazılarının da ihmal sebebiyle çalınmasına yol açtığını belirterek, “Belediye 3 yıl önce burayı İzmir’in simge caddelerinden biri yapacağız diyerek alt yapı yenileme çalışmalarına başladı. Hatta Süs havuzları, stantlar gibi birçok dikkat çeken şey de yapıldı. Ancak bu çalışmalar sırasında caddenin taşları söküldü ve bu taşlar dikkatsizce kırıla döküle yerinden çıkarıldığı için çalışmalar bittiğinde ortaya çıkan sonuç Konak Belediyesi’nin bekledikleri gibi olmadı. Çünkü taşlarla beraber yıldızlar da söküldü ve simgeleşmiş yıldızlar bir daha eskisi gibi görünmedi. Hatta bazılarının isim yazan plakaları o süreçte çalındı. Öte yandan yapılan yenileme çalışmalarında gereken hassasiyet gösterilmediği için yapılan yatırımlar da boşa gitti” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.