TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvanseverlerden Gaziemir Belediyesi önünde protesto eylemi

Tedavi için Gaziemir Belediyesine ait veteriner kliniğe getirilen sokak hayvanlarının yeterince bakılmadığını ve bazılarının öldürüldüğünü iddia eden bir grup hayvansever, belediye binası önünde protesto eylemi düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2023 12:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayvanseverlerden Gaziemir Belediyesi önünde protesto eylemi

ÇAĞLA GENİŞ

İzmir'in Gaziemir ilçesinde korkutucu bir iddia gündeme taşınmıştı. Hayvanseverler çeşitli nedenlerle Gaziemir Belediyesi’ne ait veteriner kliniğine getirilen hayvanlara yeterince bakılmadığını hatta bazılarının öldürüldüğünü iddia etmişti. Kentin işlek noktalarına birime teslim edilen bazı hayvanların fotoğraflarının da yer aldığı #GaziemirBelVetİstifa yazılı afişler asılırken, Gaziemir Belediyesi’nden konuyla ilgili detaylı açıklama gelmişti. Belediye açıklamasında birime yara ve kanama şikayetiyle gelen köpekte bulaş riski yüksek hastalıklar tespit edildiğini ifade ederek TCK 185.madde vurgusu yapmıştı. Açıklamada ayrıca, "Hayvan öne sürülen iddiaların aksine uyutulmamış, Veteriner İşleri Müdürlüğümüzde gerekli izolasyon koşulları altında 37 gündür misafir edilmektedir" denilmişti.



BELEDİYE ÖNÜNDE PROTESTO EYLEMİ
Gelişmelerin ardından Gaziemir Belediyesi önünde bir araya gelen hayvanseverler protesto eylemi düzenledi. Açıklamayı hayvanseverler adına Efsun Yıldız okudu. Yıldız, "Gaziemir Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün işlediği suçları ve gerçekleştirdiği yaşam hakkı ihlallerini halka ifşa etmek ve tepki göstermek için bugün burada Gaziemir Belediyesinin önünde toplanmış bulunmaktayız. Şimdi size bahsedeceğimiz hayvanların başına gelenlerin hepsinden Gaziemir Belediye Başkanının haberi vardır. Bu tarihleri Gaziemir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü iyi hatırlasın. 6 Ekim 2021 tarihinde Evka 7'den mantar tedavisi için alınıp şuan nerede olduğu, yaşayıp yaşamadığı dahi belli olmayan, sokakta yaşam mücadelesi veren köpek Eros'a ne oldu? Yine aynı tarihte diğer bir gönüllünün gözündeki kist sebebiyle tedavi edileceğini umarak Gazemir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne verdiği yavru kedi Tekir tedavi edilmeden 10 gün içerde tutulup sonra bırakıldığı gün neden öldü? Bir deri bir kemik halde ve 100 gr kalan kedinin hesabını nasıl vereceksiniz? Kendini size karşı savunamayan ve kapattığınız yerden kaçamayan bu hayvanın yaşamından olmasının hesabını veremezsiniz. Peki Üç Fidan Parkı'ndaki basketbol sahasına terk edilmiş halde bulunan ve bebekliğinden beri gönüllülerin baktığı, bir ayağı da arabasıyla ona çarpan biri tarafından engelli bırakılmış olan kısır, küpeli ve ısırma vakası olmayan Yaşar'ı 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununu ihlal ederek 25 Ağustos 2022  tarihinde uyuşturucu iğne ile nasıl ateş edip öldürdüğünüzün hesabını verebilecek misiniz? Onu da veremezsiniz" dedi.

ÖLDÜRMEDİYSENİZ NEDEN GÖSTERMİYORSUNUZ
Gaziemir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya da tepki gösteren Yıldız, "Kısır ve küpeli bir köpeği ısırma raporu ve kanıtı olmadan almak suçken, veteriner hekim olmadan uyuşturucu iğne atmak diğer bir suçken Gaziemir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bu hayvanı öldürerek suç üstüne suç işlemiştir. Bu açık bir cinayettir. "Köpekler havlıyor uyuyamıyoruz" diye köpeklerin canına kast edilmesini ve barınaklara kapatılmalarını isteyen kişilerin hedefi haline gelen Yaşar'ın canına Gaziemir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kast edilmiştir ve Yaşar uyuşturucu iğne atılarak öldürülmüştür. Ve en son Leishmania tanısı koyduklarını iddia ettikleri Dikkulak isimli köpeği acımasızca uyutarak öldürdükleri duyumunu aldık. Sosyal medyada yaptığımız çalışmalar, imza kampanyası, şikayetler ve Gaziemir, Bornova, Alsancak ve Konak'a yapıştırdığımız afişler ve basın açıklaması yapacağımızı duyurmamız sonucu Gaziemir Belediyesi sosyal medya hesabından eylem yapacağımız gün yaptığı açıklamada "köpeğin tedavisinin devam ettiği", bu köpeğin hastalığının bulaşıcı olduğu ve bu köpeği sahiplendiremeyeceklerini ve köpeğin öldürüleceğini açıklamıştır. Dikkulak'ın takibini yapan gönüllü bu açıklamayı gördükten sonra gidip görmek istemiş fakat Gaziemir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından ona gösterilmeyip dilekçe yazılması ve 1 ay içinde cevap alacağı söylenmiştir. Gaziemir Belediye başkanına soruyoruz: Bu hayvanı öldürmediyseniz neden göstermiyorsunuz? Bu belediyenin görevi o hayvanı öldürmek değil tedavi etmektir. Yapılan açıklamayı asla kabul etmiyoruz. Dikkulak, eğer gerçekten Leishmania ise bile Leishmania tanısı konulan birçok köpek gibi tedavi edilip hayatına güvenli ve sağlıklı bir şekilde devam edebilir. Eğer yaşıyorsa tedavi etmek isteyen gönüllülere engel olunması ve bu yaşam hakkı ihlalinin meşru bir zemine oturtulmaya çalışılması asla kabul edilemez. Bunlar bizim yakın ve kesin olarak bildiklerimiz olmakla birlikte bu belediyenin daha kaç hayvanın yaşam hakkını gasp ettiği şüphelidir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.