TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay Akademi Orkestrası ve Korosu'ndan unutulmaz konser

Tarihi İzmir Agorası'nda Hatay Akademi Orkestrası ve Korosu, 36. Uluslararası İzmir Festivali’nin unutulmaz konserlerinden birine imza attı

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 07:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hatay Akademi Orkestrası ve Korosu'ndan unutulmaz konser

Kurucuları ve şefleri Ali Uğur yönetimindeki Orkestra ve Koro, dinmeyen acılarını atlatmak, depremde kaybettikleri ekip arkadaşlarının, yakınlarının ve yerle bir olan çok sevdikleri kentlerinin yarattığı derin hüznü sanatla gidermeye çalıştı. Konser süresince sık sık dinleyicilerine seslenen şef Ali Uğur, bundan sonra yeniden var olmak ve Hatay’ın tekrar küllerinden doğmasında katkı sahibi olmak istediklerini söyledi.

hatay korosu

Depremde dört arkadaşlarını yitirdiklerin, üyeleri Türkiye’nin çeşitli kentlerine dağıldığını, bir kısım arkadaşlarının da henüz mental olarak çalışmaya hazır olmadığını belirten Şef Ali Uğur, dayanışma çağrılarına İzmirli 20 sanatçının cevap verdiğini belirtti ve hepsine teşekkür etti.
İKSEV’in düzenlediği 36. Uluslararası İzmir Festivali konserinde Hatay Akademi Orkestrası ve Korosu, Hatay’ın çok dilli, çok dinli ve çok kültürlü yapısına tamamen uyan seçkin bir repertuar sundu. Yasemin Ek,  Eyüp Dağ,  Anıl Köse, Pınar Yatkın Dağ ve Ezhan Bahçecioğlu güzel sesleri ile keman solisti Arjen Sarı ve flüt solisti Ali Sohrabi ise duygulu yorumlarıyla bu çok renkli repertuara değer kattı. 

hatay korosu

İKSEV’in Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları, Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğu, TEKFEN Vakfı, İzmir İtalya Konsolosluğu, İnstitut français Türkiye- İzmir, İzmir Goethe Enstitüsü, Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu ile Portekiz Büyükelçiliği ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenen 36. Uluslararası İzmir Festivali, 13 Haziran 2023 akşamı yine tarihi İzmir Agorasında İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak “La Cantiga De La Serena – Zero Nova Nova” konseriyle devam edecek. Biletler Biletix’ten alınabilir. HABER MERKEZİ
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.