TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastane koridorları alarm veriyor… Yer yok başka servise!

Kan alma, röntgen, nöroloji ve acil servislerde her geçen gün artan hasta sayısı, sağlık personellerini mesleki tükenmişliğe iterken, hastalar için de nitelikli hizmet almak hayal oldu!

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 13:57
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Hastane koridorları alarm veriyor… Yer yok başka servise!

SULTAN GÜMÜŞ KAYA / ÖZEL HABER - Yeşilyurt’ta bulunan İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bayraklı’da inşa edilen İzmir Şehir Hastanesi’nin cefasını çekmeye devam ediyor. Kan alma, röntgen, nöroloji ve acil servislerde her geçen gün artan hasta sayısı, sağlık personellerini mesleki tükenmişliğe iterken, hastalar için de nitelikli hizmet almak hayal oldu! Gazetemize ulaşarak yaşadığı sıkıntıyı anlatan bir nöroloji hastası, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki nöroloji servisinde yer kalmadığı için kadın hastalıkları doğum kliniğine yatışının yapıldığını kaydetti. Bu kapsamda İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev alan bir sağlık personeli ile iletişime geçtik.

İLKSES’e konuşan personel, “Aslında hastane yönetiminin hiçbir suçu yok, o kadar insana yetişebilmek demek hastaneye yeni bir blok açılması demek, bu da mümkün olmuyor. Boş olan tüm servislerde başka bölümlere ait hastalar bulmak mümkün çünkü odalar çok küçük, üç kişilik odada refakatçi dahil 6 kişi kalıyor” dedi.

YER PROBLEMİ HEP VARDI, ŞU AN HAT SAFHADA!

Sağlık personelinin ifadeleri şöyle: “Hastaların, tedavi görmek istediği serviste yer olmayınca boş olan servislere yatışı olabiliyor. Zaten yer problemi hep vardı. Sadece şu an hat safhada. Bir de İzmir / Bayraklı Şehir Hastanesi açıldı açılalı buraya yakın olan Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapandığı için ve civardaki insanlar şehir hastanesine ulaşımda zorlandıkları için hepsi Yeşilyurt’taki İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geliyorlar. Ve bu da yoğun bir şekilde hasta yığını oluşturuyor.”

3 KİŞİLİK ODADA 6 KİŞİ KALIYOR

“Ama bu sorun hastanenin değil Sağlık Bakanlığı'nın sorunu” diyen personel, “Tıpkı doktor randevularını 5 dakikada bir yaptıkları gibi… Aslında hastane yönetiminin hiçbir suçu yok, o kadar insana yetişebilmek demek hastaneye yeni bir blok açılması demek, bu da mümkün olmuyor. Boş olan tüm servislerde başka bölümlere ait hastalar bulmak mümkün çünkü odalar çok küçük, üç kişilik odada refakatçi dahil 6 kişi kalıyor. 8-9 oda mevcut, kaba taslak sayı vermem gerekirse her bir serviste yaklaşık olarak normal şartlarda 25-30 hasta kalması gerekirken şu an bu sayı iki-üç katı artmış durumda. Ve hastanenin servis kısmı baya eski bir yapı olduğu için odalarda asla tuvalet bulunmuyor. Tüm hastalar serviste bulunan ortak tuvaleti kullanıyor. Haliyle hijyen açısından sağlıklı sonuçlar ortaya çıkmıyor” bilgisini paylaştı.

YARISINDAN FAZLASININ HER GÜN YATIŞI OLUYOR

Sağlık personeli son olarak ise şunları söyledi: “Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi en büyük nöroloji servisine sahip, evet. Ancak ona göre de hasta mevcut. Tıklım tıklım dolu o insanların yarısından fazlasının her gün yatışı oluyor. Mecburiyetten hangi doktor kafasına göre ya da keyfi olarak bir hastanın yatışını ister ki… Şu an kış ayındayız, en ufak gribal enfeksiyon bile insanları yatağa mahkum ediyor. Sadece poliklinikten gelenler yok, bunun bir de acil servis kısmı var. Ellerinden geldiğince elemeye çalışıp öncellikli, daha acil hastaların yatışlarını yapmaya çalıştıklarını görüyorum. Bu sefer de insanlar için karmaşaya sebep oluyor. Kimi geliyor, ‘benim yakınım daha acil, neden yatışını yapmıyorsun?’ deyip saldırıyor, kimi de, ‘burası niye kalabalık?’ deyip güvenliğe bağırıyor. Yani en ufak şey bir zincir halinde ya da bir kar topu halinde yuvarlana yuvarlana bir çığı oluşturuyor.”

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.