TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halkın kantarına çıkıyor: Galatasaray’ın eski başkanından ‘kızılçamlara’ RES darbesi

Galatasaray’ın eski yöneticisi Adnan Polat'a ait olan Meltem Enerji'nin Manisa ili ve İzmir ilini kapsayan ve kızılçam ormanlarına kurulmak istenen “Ege Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı Ve Enerji Depolama Tesisi Projesi” halkın kantarına çıkıyor

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 11:27
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Halkın kantarına çıkıyor: Galatasaray’ın eski başkanından ‘kızılçamlara’ RES darbesi

Galatasaray’ın eski yöneticisi Adnan Polat'a ait olan ve ardından çoğunluk hissesinin Gürtaş Tarım tarafından satın alındığı Meltem Enerji'nin Manisa ili ve İzmir ilini kapsayan Rüzgar Enerjisi Projesi’ne ilişkin gelişme yaşandı.

Firma, Manisa ili Şehzadeler ilçesi Sancaklıiğdecik Mahallesi ile İzmir ili, Kemalpaşa ilçesi Çambel Mahallesi sınırları içerisinde “Ege Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı Ve Enerji Depolama Tesisi Projesi” için geçtiğimiz aylarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlatmıştı.

Öte yandan; proje halkın kantarınca çıkacak. Projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 14 Mayıs Salı günü Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirilecek.

PROJE DETAYLARI…

Proje kapsamında mevcutta 6 olan türbin sayısının 14 türbine çıkarılması planlanırken mevcutta 15.2 MWm/13 MWe olan kurulu gücün 39,2 MWm/37 MWe’ye çıkarılması planlanıyor.

Şirket ayrıca 297 milyon 200 bin liraya mal olması beklenen kapasite artışı kapsamında 20 MWe / 20 MWh gücünde enerji depolama tesisi de kurmayı planlıyor.

ORMAN BÖLGESİNE KURULACAK

Öte yandan; proje dosyasında yer alan bilgilere göre proje alanı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre “Orman” vasfında yer alıyor.

 Proje sahası TKGM Parsel Sorgu Sistemine Göre “Orman” vasfından oluşuyor.

Proje alanı 1/25.000 Ölçekli Meşcere Haritası’na göre “Kızılçam, Maki, Ceviz, Bozuk Ardıç ve Tensil Sahası” ndan oluşuyor.

Proje alanı ayrıca koruma sahası olan Spil Dağı Milli Parkı’na 4,17 kilometre mesafede yer alıyor.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.