TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güzelbahçe’de coşkulu 100. yıl

Güzelbahçe Belediyesi, Cumhuriyet’in 100.yılı coşkusu dolu dolu yaşandı. 29 Ekim haftası resim sergileri, söyleşi, şenlikler ve gösterilerin ardından 29 Ekim günü Cumhuriyet’in 100. Yılında coşku zirveye çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 09:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Güzelbahçe’de coşkulu 100. yıl

Güzelbahçe Maltepe Mahallesi Tabaoğlu Parkı’nda toplanan Cumhuriyet sevdalısı yüzlerce Güzelbahçeli, ellerinde meşale ve Türk Bayrakları’yla yaklaşık iki kilometre sahil boyunca yürüdü. Düşünür Koleji Bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde yürüyen ve sık sık ‘‘100. Yıl Kutlu olsun’’, “Yaşasın Cumhuriyet”, “Mustafa Kemalin Askerleriyiz” sloganı atan Güzelbahçeliler,  Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi önünde yürüyüşlerini tamamladı. Kültür Merkezi’nde 100. Yıl Tenis ve Penaltı Turnuvası’nda dereceye giren sporculara Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve belediye meclis üyeleri tarafından ödül ve plaketleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından Aegean Band Grubu’nun muhteşem performansıyla 100. Yıl coşkusu zirveye ulaştı. Salonu dolduran Güzelbahçeliler ellerinden bayrakları bir an olsun indirmeden, tüm şarkıları hep bir ağızdan söyledi.

Cumhuriyet çınarımız 100 yaşında kutlu olsun

Aegean Band Grubu’nun birbirinden güzel şarkılarla Güzelbahçelileri coşturduğu 100. Yıl  Cumhuriyet Konseri İzmir Marşı’yla sona ererken konser sonunda Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Aegean Band Müzik Grubu üyelerine çiçek takdim etti. 100. Yıl coşkusunu birlikte yaşamanın mutluluğunu dile getirerek, ‘‘Ülkemizin Kurucuları Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve halkımız büyük acılarla, büyük fedakârlıklarla Cumhuriyet’i inşa ettiler. Cumhuriyetin ne zorluklarla, yokluklarla kurulduğunu biliyoruz. 100 yıldır anlatıyoruz. Ata’mız bize tam bağımsız bir memleket, özgürlük ve laik Cumhuriyet bıraktı. Ne mutlu ki, bana da ki Cumhuriyet’imizin 100. yılında doğduğum ve doyduğum kentin Belediye Başkanlığı nasip oldu. Biz, bir gün bile Atatürk ve Cumhuriyet yolundan sapmadık. Bugün Cumhuriyet çınarımız 100 yaşında. Kutlu olsun.  Ata’mızın ilke ve devrimlerinin ışığında nice 100 yıllara. Yaşasın Cumhuriyet. En büyük bayramımız kutlu olsun! Cumhuriyet'in 100. Yılında birlik beraberlik içinde bu gururu, sevinci ve coşkuyu paylaşan tüm Güzelbahçelilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir'de 100. yıl kutlamalarına gökyüzündeki Atatürk silüeti damga vurdu

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.