TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güzelbahçe’de 29 Ekim dolu dolu yaşanacak

Güzelbahçe Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle farklı etkinlikler düzenleyecek

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Güzelbahçe’de 29 Ekim dolu dolu yaşanacak

Güzelbahçe Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleyecek. 29 Ekim Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle Güzelbahçe Belediyesi kapsamlı Cumhuriyet Haftası Programı yapacak. Program Atatürk Kültür Merkezi Fuaye alnındaki Emine Özdemir Resim Atölyesi’nin ‘Nöbetteyiz Atam’ temalı sergi açılışı ile başlayacak. 100. Yıl Tenis, Briç ve Penaltı Turnuvası ile devam edecek. 25 Ekim Salı günü Atatürk Kültür Merkezi Salı Pazarı’nda 14:00’te İBB Bando Konseri 20:00’de Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu’nda Gülder 100. Yıl Marş Konseri verilecek. 26 Ekim Perşembe Akşamı Atatürk Kültür Merkezi fuaye alanında Güzelbahçe Belediyesi Atanur & Erol Meriç ve Çocuk Gözüyle Cumhuriyet konulu resim sergileri düzenlenirken Tuncel Kurtiz Konferans Salonu’nda 9:00’da saygın tarihçi ve yazar ‘Sinan Meydan’la Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu söyleşi ve imza günü düzenlenecek.

27-28-29-31 EKİM PROGRAMLARI

27 Ekim günü ise 09:00’da Keşif Dağcılık Spor Kulübü Çatalkaya’ya zirve yürüyüşü gerçekleştirirken akşam 20:00’de Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu’nda Kent Konseyi iş birliğiyle Mustafa Başgülşen tarafından ‘Küllerinden Doğan Bir Ülkenin Efsanevi Öyküsü’ temalı iki perdelik gösteri sahnelenecek.  28 Ekim’de ise İBB 100. Yıl Açık Su Cumhuriyet Kupası Elemeleri ve tüm yarışmaların kupa töreni düzenlenecek. 29 Ekim Günü sabah Çelenk Töreni’nin ardından akşam fener alayı ve Aegean Band Grubu’nun Konseri ile Cumhuriyet coşkusu yaşanacak. 31 Ekim Salı günü Türk Kadın Hareketi Derneği tarafından Atatürk Kültür Merkezi Fuaye alanında 100.Yıl Resim Sergisi Açılacak. 2 Kasım Perşembe günü 20:00’da Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu’nda GÜLDER ve Güzelbahçe Belediyesi iş birliğiyle Ahmet Gürel ile söyleşi düzenlenecek.

CUMHURİYET ERTELENEMEZ

20 Ekim tarihinden başlayarak 2 Kasım’a kadar dolu dolu 100. Yıl Cumhuriyet Programı düzenlediklerini belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ‘‘Cumhuriyetimizin aydınlığında 100 yılı geride bırakmanın gururu ve mutluluğu içindeyiz. Cumhuriyet ertelenemez.  Cumhuriyetimizin 100. Yılını coşkuyla kutlayacağız. Cumhuriyet kutlamalarını bir güne değil yaklaşık iki haftaya yaydık. Bu kapsamda 100. Yıl Briç, Tenis ve Penaltı Turnuvası, dört ayrı resim sergisi ve ‘Sinan Meydan ile Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu söyleşi ve imza günü düzenleyeceğiz. 29 Ekim günü Maltepe Tabaoğlu Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’mızdan başlayarak Atatürk Kültür Merkezinde tamamlanacak Fener Alayı yürüyüşü yapacağız. Finali 100. Yıl Aegean Band Konseri tamamlayarak tüm halkımızla Cumhuriyetimizin 100. Yıl coşkusunu doyasıya yaşayacağız. Atamızın izinde, Cumhuriyetin ışığında nice yüzyıllara, yaşasın Cumhuriyet’’ dedi.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Güzelbahçe'de kurslar başladı

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.