TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Değirmenci: Güzel günlere birlikte yürüyeceğiz

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında alana inen TİP İzmir Milletvekili Adayı Değirmenci, ilksesgazetesi.com’a özel açıklamalarda bulunarak “Güzel günlere birlikte yürüyeceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2023 08:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Değirmenci: Güzel günlere birlikte yürüyeceğiz

KEMAL ÖZKURT/ÖZEL HABER

İzmir’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları başladı. Sabahın erken saatlerinde Konak’ta toplanan Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri ve İzmir milletvekili adayları sloganlar eşliğinde Gündoğdu Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Alanda ilksesgazetesi.com’a özel açıklamalarda bulunan TİP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı İrfan Değirmenci, “Türkiye’de yıllardır hak mücadelesi verenler olarak o kadar kalabalığız ve o kadar güzeliz ki önümüzdeki 1 Mayıslarda daha da çoğalacak bu kalabalık ve güzel günlere birlikte yürüyeceğiz” dedi.

İZMİRİN HERKESİ ŞAŞIRTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Çifte kutlama yapmaya hazırlandıklarını ifade eden Değirmenci, “Bütün milletvekili arkadaşımla buradayız veya hep beraber ya hiç diyoruz. Bu Tayyip Erdoğan’la geçirdiğimiz son 1 Mayıs. Türkiye İşçi Partisi sınıfı, Türkiye’nin ezilenleri, hakkı yenenleri, işsizleri, açlık ve sefalet ücretine tabi tutularak çalıştırılan, plaza, fabrika işçileri, kadınlar, öğrenciler ve çocuklarla birlikte hak mücadelesi verenler olarak o kadar kalabalığız ve o kadar güzeliz ki önümüzdeki 1 Mayıslarda daha da çoğalacak bu kalabalık ve güzel günlere birlikte yürüyeceğiz. İzmir’in herkesi şaşırtacağını düşünüyoruz. Baraj sorunumuz yok saray sorunumuz var. Söz hak egemenlik yeniden milletin” diye konuştu.

GAZETECİLİK CEZALANDIRILACAK BİR SUÇ DEĞİLDİR

Asıl büyük kutlamayı 14 Mayıs gecesi yapacaklarını belirten Değirmenci, “15 Mayıs sabahına özgür bir ülke olarak uyanacağız. Muhalefeti güçlendirmeye gidiyoruz bölmeye gitmiyoruz. 1 oy Kemal Kılıçdaroğlu’na 1 oy TİP’e. Türkiye’de yıllardır bastırılan, susturulan halkın sesini duyurmak için Meclis’e gidiyoruz. Seçim sürecinde dahi gözaltına alınan, tutuklanan birçok gazetecimiz oldu. Türkiye gazeteciler için bir yarı açık cezaevi haline geldi. Türkiye dünyada en çok gazetecinin cezaevinde olduğu yer. Bu düzen böyle gitmez. Gazetecilik cezalandırılacak bir suç değildir” ifadelerini kullandı.

OMUZ OMUZA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

TİP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Eser Atak ise kürsüye çıkarak alandaki yurttaşlara hitap etti. Atak, “Bu sene 6 Şubat’ta kaybettiğimiz canlarımız için, 4 duvar arasında kalan yoldaşlarımızın için meydanlarda yaşayamadığı bayram coşkusunu emanet olarak üzerimize alıyoruz ve sokağa çıkıyoruz. Az kaldı halkın gerçek temsilcileri meclise girecek işte o zaman omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz. 1 Mayıs’ı hep beraber yine taksim meydanında gezi parkında kutlayacağız. Dirençli ve sağlıklı kentlerde yaşamak için yaşam hakkımız için çalışacağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.