TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümrükçü’den liste tepkisi: Delegelikten de istifa etti!

CHP Çiğli İlçe Kongresi’ndeki liste krizinin yankıları sürerken, dün Whatsapp’ta belediye başkanları ve Büyükşehir Meclis Grubu’ndan çıkan Başkan Gümrükçü’nün il delegeliğinden de istifa ettiği öğrenildi

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2023 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Gümrükçü’den liste tepkisi: Delegelikten de istifa etti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde ilçe kongreleri takvimin son gününe Çiğli Kongresi’nde yaşanan liste krizi damga vurdu. CHP Çiğli’de Şirin Akgül ve Erkan Akar başkan adaylığını açıklamış, belediye ve ilçe başkanlığı kanadının adayı ise Çiğli Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Çetin olmuştu. CHP Çiğli’de taraflar son anda anlaşma sağladı ve sandığa Akar’ın adaylığında ortak listeyle gidilmesi kararlaştırıldı. Tek adaylı kongrede oylama öncesi liste krizi yaşandı. Akgül ve Çetin taraftarları listede önerdikleri isimlere yer verilmediği için Akar’ın yanı sıra Hasan Arslan ve Niyazi Arslan’a da büyük tepki gösterdi. Delegeler oy atmama kararı alıp salonu terk ederken, tepki sonuca da yansıdı. 435 delegesi olan CHP Çiğli’de Akar 197 oy alarak yeni başkan seçildi.

SEÇİM KURULUNA DİLEKÇE SUNDU

Liste krizi kongre tamamlandıktan sonra da bitmedi. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, uzlaşıya uyulmamasına büyük tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i arayan Gümrükçü’nün belediye kanadında süreci yönetenlerin yanlış yaptığını söylediği bildirildi. Gümrükçü ayrıca Whatsapp’ta belediye başkanları ve Büyükşehir Meclis Grubu’ndan da çıktı. Bu gelişmelerin ardından bir tepki hamlesi daha yapan Gümrükçü, kongrede seçildiği il delegeliğin de istifa etti.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.