TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziler Başkanı Taşçı: Gazi vurulunca değil, unutulunca ölür

Türkiye Muharip Gaziler Derneği 2. Bölge Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı, "Unutulmamalı ki Gazi vurulunca değil, unutulunca ölür." dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 13:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Gaziler Başkanı Taşçı: Gazi vurulunca değil, unutulunca ölür

Karşıyaka Hükümet Konağının bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törene; Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Ege Deniz Bölge Komutanı Dz.Kd.Alb. Ertan Engerek, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Hülya Polat, Karşıyaka Başsavcısı Ali Rıza San, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı,  Kamu kurum yöneticileri, siyasi partilerin ve STK’ ların yönetici ve temsilcileri, öğrenciler, gaziler ve Karşıyakalılar katıldı.

Burada düzenlenen törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği 2. Bölge Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı bir konuşma yaptı. Bütün gazilerin gaziler gününü kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi. “Gazilerimiz ülkemizin birliği ve bütünlüğü, hepimizin de huzuru için canını feda etme pahasına mücadele eden çok değerli vatan evlatlarımızdır.

Gazi vurulunca değil, unutulunca ölür (3)

 “Gazi vurulunca değil, unutulunca ölür”

Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Gazilerimizin huzurlu, mutlu ve güven içinde bir yaşam sürdürmeleri için devlet olarak ve toplum olarak üzerimize düşen her ödevi eksiksiz yerine getirmek, kendilerine minnet ve şükran duygularımızı ödememizin ilk koşuludur. Unutulmamalı ki Gazi vurulunca değil, unutulunca ölür.

Yakın zaman içerisinde bertaraf edilmiş olan 15 Temmuz hain darbe girişiminde milleti, bayrağı, vatanı ve devleti için şehit düşen ve gazi olan evlatlarımıza çok şey borçlu olduğumuzu da asla unutmamalı ve unutturmamalıyız…”

Buradaki törenden sonra Karşıyaka Belediyesi Latife hanın Köşkü bahçesindeki kafeye geçildi. Burada Karşıyaka Belediyesi tarafından sabah kahvaltısı verildi.  Gaziler ve protokoldekiler birlikte kahvaltı yaptı, sohbet etti.

Daha sonra Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Ege Deniz Bölge Komutanı Dz. Kd. Alb. Ertan Engerek, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Hülya Polat, Karşıyaka Başsavcısı Ali Rıza San, Kamu kurum yöneticileri Türkiye Muharip Gaziler derneğini ziyaret ederek Gaziler Gününü kutladılar. Gaziler ile bir süre sohbet ettiler. Ziyaret sırasında Bayraklı Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran ve Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner’de derneğe gelerek gazilerin gününü kutladı.

Evine giderken düşen Kore gazisi için seferber oldular

Çelenk törenine katılan Kore gazisi Ayhan Karabulut kahvaltıdan sonra evine giderken yolda düştüğünü dernek ziyaretinde bulunanların haber alması üzerine herkes gazi için seferber oldu. Derneğe getirilen gazi ile Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, dernektekiler ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cenk Benli yakından ilgilendi. Ambulans çağrılarak hastaneye gönderildi.

Gazi vurulunca değil, unutulunca ölür (1)

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Karşıyaka’da Avrupa Hareketlilik Haftası coşkuyla başladı

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.