TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziemir’de 100. yıl coşkusu Hayko Cepkin ile zirveye ulaştı

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’in ilan edilişinin 100. yılı Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 10:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Gaziemir’de 100. yıl coşkusu Hayko Cepkin ile zirveye ulaştı

Gaziemir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlediği Hayko Cepkin konseri ile binlerce yurttaş, 100. yıl gururunu coşkuyla yaşadı. Başkan Arda, “Cumhuriyeti korumak ve kollamak namus borcumuzdur.  Biz buradayız, rahat uyu Atam. Cumhuriyetin, yani en büyük emanetin emin ellerde” mesajı verdi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’in ilan edilişinin 100. yılı Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle kutlandı. Dört gün süren kutlamaların finalinde düzenlenen kortej yürüyüşü ve Hayko Cepkin’in sahne almasıyla bayram coşkusu zirveye ulaştı. Bayram gününde Abdullah Arda Meydanı’nda, davul zurnanın çaldığı ezgiler eşliğinde ilçenin yöresel oyunları sahnelendi. Gösterilerin ardından düzenlenen Cumhuriyet Korteji’nde, Gaziemirliler, Abdülhamit Yavuz Caddesi ve Atatürk Bulvarı güzergâhı üzerinde bayraklarıyla yürüdü. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda ile birlikte katıldığı korteje belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve binlerce Gaziemirli katıldı. Ellerindeki al bayraklarıyla sokakları gelincik tarlasına çeviren Gaziemirlilere, yurttaşlar da evlerinden alkışlarla destek verdi. Büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağının taşındığı korteje bayraklarıyla katılan Gaziemirliler, bandonun notalarına marşlar ve şarkılarla eşlik ederek Festival Alanı’na ulaştı.

Gaziemir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Hayko Cepkin konseriyle devam etti. Şarkılarını Cumhuriyet için seslendiren Hayko Cepkin, muhteşem performansı ve sahne şovlarıyla dinleyicilere unutamayacakları bir konser yaşattı. Alanı dolduran genç hayranları, sanatçının şarkılarına eşlik ederek bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

“Nice yüz yıllar Atamızın yolundan yürüyeceğiz”

Konserden önce sahneye çıkan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemirlilerin bayramını kutladı. “Yüz yıl önce tam bu saatlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları çok büyük mücadeleler sonunda bağımsızlık özgürlük ve laiklik ilkeleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdular” diyerek sözlerine başlayan Başkan Halil Arda, “Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu yönetim biçim olan Cumhuriyet, temel hak ve özgürlükleri teminat altına alarak hem milli birlik ve beraberliğimizi korumuş hem de cumhuriyet rejimini her bir yurttaşın koruması gereken bir unsura dönüştürmüştür. İşte bu nedenlerden dolayı Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’i gençlere armağan etmiş, onlara koruma ve kollama görevi vererek gençleri yetiştiren bizlere ve gençlere büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Cumhuriyeti korumak ve kollamak hem bizler hem de gençler için namus borcudur. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, O’nun izinden, açtığı yoldan yürümeye nice yüz yıllar devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz buradayız. Rahat uyu Atam. Cumhuriyetin yani en büyük emanetin emin ellerde. Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe hiç durmadan yürüyeceğimize and içiyoruz. Yaşasın 100. yaşımız. Yaşasın Cumhuriyet. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

“100. yılımıza çok yakıştı”

Konser sonunda Hayko Cepkin’e belediyenin hazırladığı Yüzüncü Yıl Almanakı’nı armağan eden Belediye Başkanı Halil Arda, “Bu muhteşem konser Cumhuriyetin yüzüncü yılına çok yakıştı. Dostum Hayko’ya çok teşekkür ediyorum. Bugünlerde Mustafa Kemal'in adını anmayanlar var. Ama onlara inat Mustafa Kemal'in askerleri, gençleri var. Ne kadar büyük bir adammış ki Cumhuriyeti sizlere emanet etmiş. Cumhuriyet çok yaşa” diye konuştu. Hayko Cepkin “Bundan 100 yıl öncede bizim için Cumhuriyet Bayramıydı, yüzlerce yıl sonrada Cumhuriyet Bayramı olmaya devam edecek. İlelebet. Bundan şüphemiz yok” dedi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Dünya liderleri Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü kutluyor

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.