Gaziemir'de çocuklar ekolojik yaşama katkı sağlıyor

Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği Giysi, Oyuncak, Kitap İkinci El Pazarı’nda çocuklar, kullanmadıkları eşyaları satarak hem okul harçlıklarını kazandılar hem de çevreyi korumaya katkıda bulundular. Başkan Ünal Işık, “Kullanmadıkları eşyaları diğer arkadaşlarının kullanımına sunarak ekolojik yaşama katkıda bulunan çocuklarımızı tebrik ediyorum,” şeklinde konuştu

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 11:59
Kaynak: BÜLTEN
Gaziemir'de çocuklar ekolojik yaşama katkı sağlıyor

Gaziemir Belediyesi, çocuklara sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm bilinci kazandırmak amacıyla Giysi, Oyuncak, Kitap İkinci El Pazarı (GOKİP) düzenledi. Festival Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar kullanmadıkları giysi, kitap ve oyuncakları satışa sundular. Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, eşi Deniz Işık ile birlikte satış tezgahlarını ziyaret ederek alışveriş yaptı ve çocuklarla sohbet etti. GOKİP’te ikinci el eşyalarını satan çocuklar, hem okul harçlıklarını kazandılar hem de ürünleri çöpe atmak yerine yeniden kullanıma sunarak doğayı korudular.

"Gezegenimiz için çok önemli bir adım attınız"

Vatandaşları geri dönüşebilen atıkları, evsel atıklardan ayrı toplayarak geri dönüşüm kutularına atmaya davet eden Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık,“Dünyamız hızla kirleniyor, doğamız hızla yok oluyor. İkinci el eşyalarımızı başkasının kullanımına sunmayı ve geri dönüşebilen atıkları çöpe atmamayı çocuklarımıza öğretmemiz gerekiyor. Tüketim çılgınlığı olan günümüzde sizlere eşyalarınızı değerlendirme, israfı önleme ve yeniden kullanılabilir eşyaların tekrar kullanılmasını sağlama fırsatı sunan bu etkinliğimize katılmanız bizim için çok değerli. Burada ikinci el eşyalarınızı diğer arkadaşlarınızın kullanımına sunarak, doğal kaynakların kullanımını azaltıp ekolojik hayata katkı sağladınız. Gezegenimiz için çok önemli bir adım attınız. Her şeyin tükenebileceği bilincini sizlere aşılayan ailelerinize ve siz çevreci çocuklarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Geri dönüşüm bilincini artırmak amacıyla çeşitli eğitimler düzenleniyor

Sıfır atık sistemini kurma ve atıkları geri dönüştürme amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten belediye, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, 5 farklı noktada bulunan Mobil Atık Getirme Merkezleri ve ilçenin dört bir yanına yerleştirilen 400 atık kumbarası ile geri dönüşebilir atıkları çöpten ayrı olarak topluyor. Bu merkezlerde toplanan kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik atık, bitkisel atık yağ, tekstil ve pil gibi atıklar, lisanslı firmalar tarafından toplanarak geri dönüşüm sürecine kazandırılıyor. Atıkların geri dönüşümü sayesinde doğa korunurken, ülke ekonomisine de katkı sağlanıyor. Ayrıca, belediye geri dönüşüm bilincini artırmak amacıyla çeşitli eğitimler düzenliyor.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.