TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazetecilikten vazgeçmeyeceğiz!

Gazetecilere yönelik gözaltı ve tutuklamaları protesto eden İGC ve TGS İzmir Şubesi, Alsancak'ta basın açıklaması yaptı. Gazeteciler, gazetecilik faaliyetinin tehdit altında olduğunu ve özgür ve bağımsız gazetecilik anlayışını yaşatmaya devam edeceklerini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 09:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Gazetecilikten vazgeçmeyeceğiz!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Genel Sekreteri Mehlika Gökmen konuşmasında, siyasal iktidarın kendi medya gruplarını oluşturarak özgür ve bağımsız medyayı yok etmeye çalıştığını söyledi. Gökmen, “Meslektaşlarımız sürekli bunun için bedel ödemekte, gerçek haberleri, doğruları kamuoyuna yansıtma, aksettirme noktasında sürekli baskıyla karşılaşmakta. Özgür ve bağımsız gazetecilik yapanların sayısı bu ortamda ne yazık ki giderek azalıyor. Çünkü iktidar kendi sesi olmayan gazete ve gazetecileri yaşatmamak üzere her türlü tedbiri alıyor ve ne yazık ki Anayasa’nın ifade özgürlüğüne dair var olan yasalarını da hiçe sayarak gazetecileri baskı altında tutmayı en uygun yol olarak kendisine şiar ediyor. Biz buna direneceğiz, az sayıda olmakla beraber bu bağımsız ve özgür gazetecilik anlayışını yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. 

Gazetecilik suç değildir

Kahramanoğlu, gazetecilerin fikir işçileri olduğunu ve halkın haber alma hakkını yerine getirdiğini belirtti. Kahramanoğlu, “Sizin halkla ilişkiler büronuz veya sahibinin sesi olan bir meslek grubu değiliz. Hakaret içermediği sürece her düşünce açıklanabilir. Olup bitenler gerçeğe hizmet etmesi koşuluyla kimin çıkarına ters düşerse düşsün haber konusu olabilir. Bu nedenle mesleğini icra ettiği için cezaevlerinde tutulan tüm meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Ayrıca sansür ve otosansüre neden olan her türlü uygulamadan vazgeçilmeli. Koşullar ne olursa olsun bizler haber yazmaya devam edeceğiz. Bir kez daha haykırıyoruz; Gazetecilik suç değildir!” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.