TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazeteci İsmail Sivri vefatının 16’ncı yılında anıldı

Usta gazeteci ve yazar İsmail Sivri, ölümünün 16’ncı yılında meslektaşları tarafından düzenlenen törenle birlikte anıldı. Törene katılan İGC Başkanı Gappi, “Sizin o güzel felsefenizi yaşatmak bizim boynumuzun borcu” dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2023 09:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gazeteci İsmail Sivri vefatının 16’ncı yılında anıldı

AYSELİN UZUN

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Kurucu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Onursal Başkanı, gazeteci yazar İsmail Sivri, ölümünün 16’ncı yılında İzmir Alsancak’ta bulunan anıtı önünde anıldı. Düzenlenen törene, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İGC Başkanı Dilek Gappi, İGC üyeleri ve Sivri’nin ailesi ve gazeteci dostları katıldı. Bu yıl 16. ölüm yıldönümü olan Sivri’nin anıtına, sevenleri tarafından kırmızı karanfiller bırakıldı.

İSMAİL SİVRİ ANMA 1

DÜNYADAKİ GÖREVİNİZİ YAPMANIN HUZURUYLA UYUYUN

İsmail Sivri’yi anmak için düzenlenen törene katılan İGC Başkanı Dilek Gappi, usta gazeteci Sivri ile olan anılarını anlatarak, Sivri’nin bir efsane olduğunu ve her yıl yapılan anma töreninin de bunun bir göstergesi olduğunu belirtti. Gappi anma töreninde yaptığı konuşmada, “Bir kişi ölümünden tam 16 yıl sonra anılıyor ve o anmaya insanlar yüzlerinde gülümseme kalplerinde içten bir saygıyla geliyorsa aslında o kişinin ortaya koyduğu ilkeler, yaşam felsefesi anılıyor. İşte tam o zaman gerçekten ölümsüzsünüzdür demektir. Peki neydi İsmail başkanımızın yaşam felsefesi? Onu farklı yapan neydi? İyi bir gazeteci olması mı, gerçekleri gören bir kaleme sahibi olması mı? Babacanlığı? İnsanlığı, mı? Elbette hepsi ve ötesi…  Yaşamı hırsların dışında görebilmek, gazetecilik mesleğinin özünde insan için yapıldığını unutmamak. Sevgili onursal başkanımız, sizin o güzel felsefenizi yaşatmak da bizim boynumuzun borcu. Önce gazeteci, sonra insan tartışmalarına dur diyen sevgili onursal başkanımız bu dünyadaki görevinizi yapmanın huzuruyla uyuyun. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini kullandı.

ÖYKÜ YARIŞMASININ DEVAMI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur törende, İsmail Sivri anısına düzenlenen çocuk öykü yarışmasının pandemi döneminde sekteye uğradığını ancak artık devam etmesi için bir engelin olmadığını dile getirdi. Bu konuda Konak Belediyesi olarak ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Batur, Sivri’nin iz bırakan bir kişi olduğunu dile getirdiği konuşmasında, “16 yıl geçmesine rağmen bir meslek liderinin unutulmaması çok önemli. İz bırakmak çok önemli. İsmail Sivri de çocuklara olan düşkünlüğü ile iz bırakmış bir büyüğümüz. Şakacı, mütevazi kimliği ile hep sevilmiştir. Bundan sonraki süreçte, onun adına düzenlenen öykü yarışmasında beraberiz. Bu yarışmasının devamı noktasında da bize ne düşüyorsa elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. İsmail Sivri gelecek kuşaklara mutlaka taşınmalı” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.