TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fuar İzmir’e komşu toplu konut projesine bakanlıktan vize

İzmir’de S.S. İzmir Otoskop2 Konut Yapı Kooperatifi tarafından hayata geçirilmek istenen Fuar İzmir’e komşu Toplu Konut Projesi için bakanlıktan vize çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 11:05
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Fuar İzmir’e komşu toplu konut projesine bakanlıktan vize

İzmir’deki toplu konut projelerine bir yenisi daha ekleniyor.
S.S. İzmir Otoskop2 Konut Yapı Kooperatifi’nin İzmir’in Gaziemir ilçesinde hayata geçirmek istediği "Toplu Konut Projesi” için ÇED süreci sonlanırken Çevre, Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı, proje için “ÇED Gerekli Değil” kararı verdi
İlçenin Sakarya Mahallesi’nde mülkiyeti firmaya ait taşınmazda hayata geçirilecek proje 5 blok ve 479 daireden oluşacak.


1+1 dairelerin üretileceği projeye ilişkin ÇED raporunda, “Proje kapsamında, 8545,6 metrekarelik taşınmaz üzerinde toplam 22.338,82 metrekare taban alanı bulunan 5 blok inşaatı yapılacaktır. Proje vaziyet planları ve kat yerleşim planları ekler dizininde Ek-8.3’te verilmektedir. Toplam 479 adet 1+1 konut olarak planlanan projede, inşaat bittikten sonra, 1+1 dairelerde 1 veya 2 kişinin ikamet edeceği kabul edilmiştir. Bu bağlamda toplu konutlarda en fazla 958 kişinin ikamet edeceği öngörülmektedir.”
Hazırlanan proje raporunda proje alanının İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda Kentsel Yerleşik Alan olarak işaretli alan içerisinde kaldığı belirtildi.
Yeni toplu konut projesine en yakın konut 80 metre mesafede yer alırken proje alanı ise İzmir’in yeni fuar alanı Fuar İzmir’e de komşu konumda bulunuyor.
Alanın Fuar İzmir’e uzaklığı ise yalnızca 900 metre olarak kaydedildi.
Proje bedelinin ise 259 milyon 491 bin lira olması bekleniyor.
 

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.