TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ezgi’nin kardeşinden adalet isyanı: Bir yıldır nefes alamıyoruz!

Deniz Özarslan tarafından 1 yıl önce başından vurularak katledilen Ezgi Zerkin’in ailesi adalet arayışını sürdürüyor. Ablasının katilinin hala bulunamamasına isyan eden Zerkin, “1 yıldır nefes alamıyoruz. Katil hala nasıl yakalanmadı, kim koruyor?” diye sordu

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2023 04:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ezgi’nin kardeşinden adalet isyanı: Bir yıldır nefes alamıyoruz!

ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

Ezgi Zerkin, 29 Ağustos 2022 tarihinde İzmir’de boşanma aşamasında olduğu eşi Deniz Özarslan tarafından başından vurularak katledilmişti. Cinayetin ardından kayıplara karışan Deniz Özarslan aradan geçen 381 güne rağmen hala yakalanmazken, Ezgi Zerkin’in acılı ailesi ise adalet arayışını aralıksız sürdürüyor. Ablasının katilinin hala bulunamamasına tepki gösteren Hazal Zerkin, “24 saniyede ablamı hayattan kopartıp kayıplara karıştı. Ve tam bir senedir haber yok, iz yok! Biz bir yıldır nefes alamıyoruz, yasımızı dahi tutamadan hakkımız olan adalet için savaşıyoruz. Deniz Özarslan hala nasıl yakalanamadı? Katil Deniz Özarslan’ı kim koruyor? Adalet yerini bulana kadar susmayacağız” sözleriyle isyan etti.

ezgi zerkin_ilkses

BİR YILDIR NEFES ALAMIYORUZ

Evliliği boyunca sürekli şiddet ve tehdide maruz kalan ablasının koruma kararına rağmen devlet tarafından korunamadığını belirten Zerkin, “Ablam Ezgi Zerkin 7 yıldır evli ve boşanmak istediği Deniz Özarslan tarafından 29 Temmuz 2022 sürekli şiddet, 2 tahinde İzmir’in göbeğinde olan işyerinde başından ateşli silah ile vuruldu. Evlilikleri 7 yıl boyunca sürekli tehdit, şiddet ve manipülasyon ile doluydu. Birçok şikayet, koruma kararı, darp raporuna rağmen ablam devlet ve emniyet güçleri tarafından korunmadı. Ablam Ezgi Zerkin’in başından vurulduğu gün 29 Temmuz 2022’de halen devam etmekte olan bir koruma kararı vardı. 31 yaşında hayatının baharında olan bir kadından bahsediyorum sizlere. Ablamdan bahsediyorum... Kanımdan, canımdan bahsediyorum... Katil Deniz Özarslan sadece 24 saniyede ablamı hayattan kopartıp kayıplara karıştı. Ve tam bir senedir kendisinden haber yok, iz yok! Tam olarak bugün ablamı toprağa vermemizin 1. yıl dönümü. 12 Ağustos 2022… Biz bir yıldır nefes alamıyoruz, yasımızı dahi tutamadan 365 gündür sadece hakkımız olan adalet için savaşıyoruz. Cenazesine silahlı korumalar gönderip yüksek önlemler alınması yerine tehdit altındayken hayattayken koruyabilseydiniz eğer ablamı bir kadın daha aramızdan ayrılmayacaktı” dedi.

ezgi zerkin-hazal zerkin (3)_ilkses

KATİLİ KİM KORUYOR?

Aradan geçen 1 yıla rağmen katilin hala bulunamamasına isyan eden Zerkin, “Ablamı koruyamayan devlet katili de yakalayamadı! Sayın yetkililer sizlere sesleniyorum, sesimizi ne zaman duyacaksınız? Bizi ne zaman göreceksiniz? Deniz Özarslan’ı ne zaman bulup cezasını vereceksiniz? Katil Deniz Özarslan’ın yaşı kadar suç dosyası olmasına rağmen nasıl bir önlem alınamadı? Göz göre göre gelen cinayet nasıl engellenemedi? Ablamı nasıl koruyamadınız? Deniz Özarslan hala nasıl yakalanamadı? Katil Deniz Özarslan’ı kim koruyor? Bu sorularımızın hepsine cevap istiyoruz. Katil Deniz Özarslan’ın yakalanıp cezasını çekmesini istiyoruz. 6284 sayılı kanun etkin uygulansaydı, şu an ablam Ezgi Zerkin ve daha nice gülüşleri yarım kalmış hayatları elinden alınmış kadınlar aramızda olacaktı! Kanun gelmedikçe, cezalar ağırlaşmadıkça, katiller bulunamadıkça kadınlar katledilmeye, katiller sizden güç almaya devam edecek! Ocaklar sönecek, hikayeler yarım kalacak aynı ablam gibi… Adalet yerini bulana kadar susmayacağız. Önümüzde duranlara inat koşacağız. Susmadan, korkmadan bağıra bağıra hesap sormaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

PANKARTLI İSYAN: KATİL ARANIYOR

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, geçtiğimiz aylarda “Katil Deniz Özarslan nerede?” yazılı ilanlar hazırlayıp şehrin işlek noktalarına asmıştı. Ezgi’nin acılı ailesi ise bu kez Güzalyalı’daki Şehit Kerem Oğuz Erbay Üst Geçidi’ne “Ezgi’nin katili aranıyor. İzmir’de Ezgi Zerkin’i ateşli silahla öldüren katil zanlısı 29 Temmuz 2022’den beri aranıyor. Görenler polise ulaşsın” yazılı pankart astı.

ezgi zerkin-hazal zerkin (1)_ilkses

KADIGİL TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

Öte yandan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, katil Deniz Özarslan’ın aradan geçen bir yıla karşın yakalanmamasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Kadıgil, şunları kaydetti: “Defalarca yapılan hata duyuruları ve müdafaa kararına karşın katledilen Ezgi Zerkin’in katil zanlısı ortadan geçen 1 yıllık sürece karşın yakalanamamıştır. Ezgi Zerkin’in katili Deniz Özarslan nerededir? Ezgi Zerkin’in katledilmesinin akabinde geçen bir yıla karşın katil neden bulunamamıştır? Katilin kaçak olmasında sorumluluğu bulunan kamu vazifelileri hakkında rastgele bir soruşturma açılmış mıdır? Katil Deniz Özarslan’a karşı tekraren müdafaa kararı talep eden Ezgi Zerkin’e 6284 sayılı yasa kapsamında elektronik kelepçe önlemi uygulanarak korunması ilgili hakim tarafından neden karar altına alınmamıştır? Elektronik kelepçe kararı vermeyerek Ezgi Zerkin’in katledilmesindeki ihmallerde hissesi bulunan ilgili hakim hakkında rastgele bir HSK soruşturması yürütülmekte midir?”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.