TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EÜ Fen Fakültesinde “Geleneksel Kimya Bayramı” etkinliği düzenlendi

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü ve Genç Kimyagerler Topluluğu işbirliğiyle “Geleneksel Kimya Bayramı” etkinliği düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 11:37
Kaynak: Ege Ajans
EÜ Fen Fakültesinde “Geleneksel Kimya Bayramı” etkinliği düzenlendi

EÜ Fen Fakültesi Konferans Salonunda yapılan etkinliğe Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yeşim Salman, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Dinçer Ayaz, “Kimya hayatımızın her alanında var. Kimya bölümü ilk başvuruda tam akredite alan bir bölümdür. Kimya Bölümümüz, fakültemizin en önemli bölümlerinden bir tanesidir. Mezunlarımız çok iyi yerlerde iş buluyorlar” dedi.

Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Azize Yeşim Salman yaptığı sunumda kimya bölümünün tarihçesi ve kimya bayramı hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Salman, “Kimya bayramımızın temel amacı siz değerli öğrencilerimize kimyanın temel bilimlerin vazgeçilmez bir parçası olduğunu hatırlatmak, günlük yaşamdaki yerini ve uygulamalarını anlatmak, toplumun ve özellikle gençlerin bilinçlenmesine katkı sunmasını sağlamaktır’’ diye konuştu.

Kimya Bölümünün Türkiye’de 1961 yılından kurulan ve temel bilimler alanında ulusal ve uluslararası düzeyde ses getiren köklü bölümlerden biri olduğunun altını çizen Prof. Dr. Salman, “Bölümümüzün temel hedefi; Atatürk ilkelerinin ışığında yükseköğretim ilke ve yasaları çerçevesinde ileri düzeyde eğitim ve araştırma hizmetleri sağlamak; ülkemizin öncelikli alanlarında sanayi ile iş birliği içinde bilimsel projeler üretmektir. Aldığı temel bilim ve eğitimi ile kimya enstitüsünün gereksinimleri doğrulusunda, sorunlara yenilikçi ve yaratıcı çözüm üretebilen bireyler yetiştirmek önceliğimizdir” diye  konuştu.

Mezunların çalışma alanları hakkında da bilgi veren Prof. Dr.  Salman, “Mezun öğrencilerimiz kimya ve gıda işletmelerinde mesul müdürlük, gıda, tekstil, petrokimya ve kimyasal madde üreten işletmelerde çalışma imkânı bulabilmektedirler’’ dedi.

Etkinlikte konuşan sanatçı Alp Kıran ise öğrencilere hayatlarındaki motivasyonlarının ne olması gerektiğiyle ilgili tavsiyeler verdi. Kırşan, “  “Hayatta odaklandığınız şeyler olsun. Kendinize hedefler koyun ve ilk önce size yakın olandan, gerçekleştirebileceğiniz ilk hedeften başlayın. Gerçekleştirdikçe diğerine geçin. Bu hedeflerin hepsini aynı anda yapmaya başladığınızda hayat size saçmalatacaktır. Benim en büyük hedefim şöhret olmak değildi çalışmaktı. Sizde çalışın, başarılı olun. Temel hedefiniz başarı olduğunda para kendiliğinden gelecektir.’’ dedi.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen söyleşilerde mezunlar meslek yaşamlarında edindikleri deneyim ve tecrübelerini anlattı.  Daha sonra ESO Dans Topluluğu katılımcılara dans gösterisi sergiledi.

Kaynak: Ege Ajans

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.