TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eşrefpaşa’da deprem! Görevden alma mı istifa mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın kadro çalışmaları kapsamında Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yavuz Uçar ve yönetim kurulunu görevden aldığı iddiaları gündeme gelirken hastanede yaşanan krizin perdearkasında ‘istifa’ olduğu öğrenildi

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 13:46
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Eşrefpaşa’da deprem! Görevden alma mı istifa mı?

Türkiye’nin en eski hastanelerinden olan ve ülkedeki tek belediye hastanesi olan Eşrefpaşa Hastanesi, yerel seçim sonrası yeni dönemin başlamasıyla birlikte yeniden gündeme geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın kadro çalışmaları ve revziyonu devam ederken Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hizmet veren Eşrefpaşa Hastanesi’nde de yönetimin değiştiği iddiaları gündeme geldi.

Tugay’ın Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yavuz Uçar ile Başhekim Yardımcıları Gaffar Karadoğan, Filiz Dağ, Bayram Köse, Hastane Müdürü Çiğdem Dalkılınç, Başhemşire Gülçin Akın ve yönetim kurulunu görevden aldığı ileri sürüldü.

3 MAYIS’TA TESLİM EDİLMİŞ

Edinilen bilgilere göre; hastanede yaşanan krizin nedeni görevden alma değil, Başhekim Uçar ve yönetim kurulunun istifası.

Başhekim Uçar ve yönetim kurulunun Tugay ile hastaneye ilişkin sorunlar ve ‘koruyucu hekimlik’ konusu üzerine fikir ayrılıkları yaşadığı ve yaşanan uzlaşmazlıkların sonucunda Uçar ile yönetim kurulunun 3 Mayıs Cuma günü Büyükşehir’e istifalarını sundukları öğrenildi.

Öte yandan; Başkan Tugay’ın Uçar ve yönetimin görevine devam etmesini istediği, istifaların işleme alınmadığı ve görüşmelerin halen devam ettiği ifade edildi.

Eşrefpaşa Hastanesi’nde yaşanan krizin önümüzdeki günlerde çözülmesinin beklendiği belirtildi.

Başhekim Op. Dr. Uçar’ın istifasına ilişkin mesai arkadaşlarına gönderdiği mesajda ise şu ifadeler yer aldı; “Merhaba arkadaşlar. 14 Ocak 2021 tarihinden itibaren yapmaya gayret ettiğimiz yöneticilik görevlerimizden bugün itibari ile istifa etmiş bulunuyoruz. Tüm gayretimiz 117 yaşına ayak basan Eşrefpaşa Hastanemizin güçlenerek yaşamasıydı. Hastanemizin bilindiği üzere tarihi binası hariç hiç bir binasının ruhsatı yok. İlk ayımızdan itibaren özetlemeye çalıştığımız çalışmaları yaparken ruhsat alma konusunda da yoğun çalışmaya başladık. Parsel birleştirmelerinden tutun da o kadar çok şey ile uğraşıldı ki. Zaten hastane 200 den 150 yatağa indirildiği için norm kadrodaki sorunlarla da mücadele ettik. Kalıcı ruhsatımızın olması ve Hastanemizin kapanmaması için de tek çarenin yeni bina yapımı olduğunu gördük. Uzun görüşmeler, Sağlık Müdürlüğü ve Ankara Sağlık Bakanlığı ziyaretleri yaparak 1 Ağustos 2022 de 2 yıllık yapım süresi izni aldık. Proje ihalesi, İtfaiye Raporları, İnşaat ruhsatı hepsi tam bir sinir harbi tarzında uzun ve yoğun çalışmalar ile sonuçlandı. Sonunda 3 Mayıs 2024 e Yapım İhalesi İzini alındı. 4 firma dosya almasına rağmen maalesef katılan olmadığı icin ihale iptal oldu. İşYeri Hekimliği ücretleri, diğer çalışan arkadaşlarımızın hakları için birebir mücadele verdik. Katılımcı ve demokratik davranmaya her zaman özen gösterdik. Bu süreç içerisinde  bize destek olan herkese sonsuz teşekkür ederiz.

Bugünden itibaren gördüğümüz lüzum üzerine görevimizden kendi isteğimiz ile ayrılıyoruz. Yeni gelecek yönetici arkadaşlarımızın Eşrefpaşa Hastanesi'nin yok olmaması için yapılanlara ve devam eden projelere sahip çıkmasını diliyoruz.

Biz aynı düşünce ve ahlak anlayışımızla, Cumhuriyet' imizden yaşlı Hastanemize ve mesleğimizle sahip çıkmaya, hekimlik görevimizi yapmaya gücümüz çerçevesinde devam edeceğiz."

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.