En ucuz kurbanlık bir emekli maaşı kadar

En ucuz kurbanlık fiyatının bir emekli maaşına denk geldiğini vurgulayan satıcılar, çoğu kişinin pazardan eli boş döndüğünü, böyle olunca da hem vatandaşın hem de satıcıların mağdur olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 08:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
En ucuz kurbanlık bir emekli maaşı kadar

İLKSES Gazetesi'nden Ayselin Uzun'un haberine göre;  Gaziemir Sarnıç’ta bulunan kurban pazarı başta olmak üzere birçok pazarda uzun yıllardır büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışı yapan Mahmut Özoğlu, Ramazan Dağgüllü ve Ercan Karaman son yıllarda alım gücünün düşmesi nedeniyle, satışların durma seviyesine geldiğini, bu sebeple satıcının masraflarının karşılanamadığını belirtti. Böyle giderse gelecek yıl birçok satıcının kurban pazarına gelmeyeceğini de dile getirdi satıcılar, “de emekliler ‘Biz bunu nasıl alacağız’ diyorlar. Haklılar da çünkü aldıkları maaş belli. Ancak bu bizim suçumuz da değil. Biz de geçen sene 250 TL’ye aldığımız yemi bu sene 600 TL’ye alıyoruz. Üretici olarak zarar görüyoruz” diye konuştu.

MAHMUT ÖZOĞLU

MAHMUT ÖZOĞLU: BİZ BUNU NASIL ALACAĞIZ!

Tam 25 yıldır Afyon’dan İzmir’e gelerek büyükbaş hayvan sattığını söyleyen Mahmut Özoğlu, masraflarının kurtarmaması sebebiyle bir dahaki sene pazara gelmeyeceğini dile getirdiği konuşmasında, “Pazarda neredeyse hiç satış yok. Milletin alım gücü zayıf olduğu için millet çekimser kalıyor. Kurbanlıklarımızın eti her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel fiyatı da buna göre ucuz ama yine de alınmıyor. Çünkü vatandaşta para yok. Bir büyükbaş hayvanın fiyatı aralığı 100 ile 150 bin TL arasında. Müşteri gelip baktığında bu fiyatı pahalı buluyor. Özellikle de emekliler ‘Biz bunu nasıl alacağız’ diyorlar. Haklılar da çünkü aldıkları maaş belli. Ancak bu bizim suçumuz da değil. Biz de geçen sene 250 TL’ye aldığımız yemi bu sene 600 TL’ye alıyoruz. Üretici olarak zarar görüyoruz. Kimse bizim derdimizi bilmiyor. Hayvancılık böyle giderse biter. Tamamen ithal mal tüketmek zorunda kalırız. Üstelik ithal malın eti yenecek gibi değil. Yerli malının eti ile yarışamaz. Buna rağmen devlet bile üreticiyi düşünmüyor” şeklinde konuştu.

Haberi devamı İLKSES Gazetesi'nde...

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.