TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emniyet ile şoför esnafının işbirliği ulaşımı rahatlatacak

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün işbirliğinde düzenlenen toplantıda, şoför esnafının sorunları tartışıldı

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 08:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Emniyet ile şoför esnafının işbirliği ulaşımı rahatlatacak

İESOB Başkanvekili İbrahim Bayram’ın yönettiği toplantıya, İl Emniyet müdürü Mehmet Şahne, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şamil Özsagulu ve il çapında faaliyet gösteren 28 şoför odalarının başkan ve yöneticileri katıldı. 

GENEL SORUNLAR KONUŞULDU

Merkezde ve ilçelerde faaliyet şoför ihtisas odalarının yanı sıra, Foça, Pınarbaşı, Karaburun İlçelerinde bulunan karma odaların temsilcilerinin de yer aldığı istişare toplantısı, İESOB Genel Koordinatörü Alpay Kılıçkaya’nın sunumu ile başladı. İzmir’in toplu ulaşımında şoför esnafının üstlendiği görevlere ve paya değinilen sunumda, şoför esnafının karşılaştığı genel sorunlara da değinildi.

ŞOFÖRLER, EN BÜYÜK DESTEKÇİ

Toplantıda ayrıca Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şamil Özsagulu da, emniyet müdürlüğünün ve trafik şubesinin çalışmalarını aktardı. Kent ulaşımında çalışan şoför esnafını, emniyet müdürlüğünün en büyük destekçileri arasında gördüklerini kaydeden İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ise, iki taraf arasındaki uyumlu çalışmaların kent ulaşımının yararına olacağına dikkat çekti.

GÜNDE 1 MİLYON KİŞİYE HİZMET

İzmir’de toplu ulaşımın yaklaşık üçte birinin şoför esnafı tarafından gerçekleştirildiğini hatırlatan İESOB Başkanvekili İbrahim Bayram ise, İzmirlilere güvenli ve rahat ulaşım olanakları sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Bayram, ‘Esnaf teşkilatı, günde 1 milyon kişinin ulaşımını sağlamaktadır. Yani servis - personel taşımacısıyla, minibüsçü, taksici esnafı ve ilçe araçlarıyla esnaf teşkilatı kentteki ulaşım faaliyetlerinde önemli rol oynamaktadır.

Dolayısıyla söz konusu toplu ulaşım olduğu zaman, esnaf teşkilatının yapılacak her etkinliğin ve çalışmanın içerisinde, merkezinde yer alması bir zorunluluktur. İESOB bu sorumluluğunun bilinci içinde, gerek emniyet yetkilileri gerekse yerel yönetimlerle kent ulaşımı konusunda verimli işbirliklerine imza atmıştır. Bugün tertiplediğiniz istişare toplantısı ile hem üyelerimizin sorunlarına çare aramayı hem de halka sunulan ulaşım hizmetlerinde kaliteyi artırmayı amaçladık. Bu tip toplantıları periyodik sürelerde tekrarlamayı planlıyoruz’ dedi.

İstişare toplantısı, katılımcı oda başkanlarının beklentilerini dile getirmeleri ve sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.