TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ellerinde kitaplarla denize açıldılar

Kitap okumanın ülke geleceği açısından önemine dikkat çekmek, Cumhuriyetin 100. Yılında farkındalık yaratmak için kitaplarını alan öğrenci ve öğretmenler Ege Denizi’nin maviliklerine açıldı

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 08:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Ellerinde kitaplarla denize açıldılar

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında etkinliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda Çeşme Kaymakamlığı tarafından yürütülen ve koordinatörlüğünü Arzu Güleryüz Maraşlı’nın yaptığı kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına yönelik bir proje gerçekleştirildi. Kitap okumanın yeri, yaşı, zamanı olmaz diyen proje kapsamında özellikle küçük yaşlarda okuma alışkanlığının kazanılması ve geliştirilmesi adına; okullarda okuma etkinlikleri, yazar-okur buluşmaları, öğretmenlerle kitap söyleşileri, masal saatleri ve her ay farklı mekânlarda okuma etkinlikleri düzenleniyor.

UNUTULMAZ ANLAR YAŞADILAR

Proje etkinliklerinin en çarpıcılarından biri Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Kitaplarını alan öğrenci ve öğretmenler Ege Denizinin maviliklerine açıldılar. Teknede Devlet Opera ve Bale sanatçısı Handan Gürkan’ın keman ve Mustafa Boran Durgun’un piyano dinletisinin yanında Ressam öğretmen Gülbanu Fırat’ın canlı performansı gerçekleştirildi. Sanat etkinlikleri eşliğinde kitap okuyan Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri unutulmaz anlar yaşadılar.

Etkinliğe Çeşme kaymakamı Mehmet Maraşlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker de katıldı. Proje koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı; düzenlenen her bir etkinlikte farklı gruplara hitap ettiklerini ve bu sayede geniş kitlelerde farkındalık uyandırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Boş vakitlerinizde okuyabileceğiniz kitap önerileri

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.