TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomik koşullar İEF’yi de vurdu

Dünyanın sayılı fuarlarından olan İzmir Enternasyonal Fuarı 92. kez kapılarını açtı. Fuarın 2. günü geride kalırken ziyaretçilerin uğrak noktası ise lezzet durakları oldu

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2023 17:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ekonomik koşullar İEF’yi de vurdu

Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü organizasyonlarından olan ve uluslararası platformda önemli fuarlardan biri olan İzmir Enternasyonal Fuarı 92. kez kapılarını açtı.

1-10 Eylül arasında A’dan Z’ye birçok faaliyetle hizmet verecek olan fuar bu yıl ‘Gençlik’ temasıyla ziyaretçileri karşılıyor.

Eğitimden aksesuara birçok alanda tanıtımların yapıldığı fuarda en çok ilgili gören standlar ise yöresel lezzetlerin satıldığı standlar oldu.

Fuarı değerlendiren ‘lezzet tüccarları’ ise ilk günlerden memnun olduklarını belirttiler. 6 Şubat depreminden en çok etkilenen Hatay ilinden gelen Doğan Yılmaz ise ekonomik koşullara dikkat çekti.

DİLLİ: HER SENE ÜSTÜNE KONULUYOR

Trabzon lezzetleri satan Dilli, “Ben 10-11 yıldan beri fuara geliyorum. İzmir halkını ve İzmir’i seviyoruz. Üç aşağı beş yukarı güzel alışverişler oluyor. Yüzümüzü güldürüyorlar Gönül ister ki daha çok olsun. Ama rızkımız neyse onu alıyoruz. Biz Trabzon firması olarak katılıyoruz buraya. Trabzon tereyağlarımız, kuymak peynirlerimiz, Kars kaşarımız, meşhur Trabzon ekmeğimiz… Çeşitli lezzetlerimizle İzmir halkına hizmet veriyoruz. Geçtiğimiz yıllarla kıyaslarsak… Bu yıl bir tık daha güzel görünüyor. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Zaten her sene üstüne konuluyor. Gerek etkinlik gerekse diğer açılardan gayet güzel. Ben başarılı buluyorum” dedi.

GÖZÜM: FİYATLAR SÜPERMARKETLE KIYASLANINCA BİZİ TERCİH EDİYORLAR

Kars’a özgü peynir ve bal ürünleri satan Salih Gözüm ise fuarın bereketli geçtiğini ifade ederek “Burada eski Kars kaşarları satıyoruz. Hepsi kendi üretimimiz. Gravyerimiz, hakiki petek balı gibi Kars’tan gelen doğal ürünleri satıyoruz. Yoğunluk dersek... Genellikle güzel tepkiyle karşılaşıyoruz. Özellikle de gravyer peynirin kesimi sırasında yoğun ilgi oluyor. Geçtiğimiz yıllarda da fuara katılıyorduk. Kıyas yaparsak bu yıl talep daha büyük. Geçen yıl kendimizi tanıttık bu yıl da bizi bilen de geliyor bilmeyen de. Fiyatlarımız normal karşılıyorlar. Mesela burada tulum peyniri beğeniyor. Daha sonra süper marketlerle karşılaştırıyor. 30 lira farkla daha olanını almak onlara daha mantıklı geliyor” diye konuştu.

YILMAZ: MASRAFLARIMIZ ARTTI

Deprem bölgesinden gelerek Hatay’a özgü lezzetleri hazırlayarak satan Doğan Yılmaz ise ekonomik şartlara dikkat çekerek “Hatay lezzetlerini satıyoruz burada. Hatay’dan deprem bölgesinden geliyoruz. Soframızın yarısını kaybettik. Burada Hatay’ımızı en güzel şekilde tanıtmaya geldik. Standımızda kağıt kebabı, cağ kebabı, biberli ekmek, içli köfte, harbiye dürümü gibi bize özgü lezzetleri hazırlıyoruz. Fuar şu ana kadar gayet güzel geçiyor. Geçtiğimiz yıllarla kıyaslarsak… Ekonomik şartları biliyorsunuz. İşçiliğimiz yüzde 20 arttı. Mal alışımız çok farklı bir şekilde arttı. Malları geçen yıla göre iki üç kat fazlaya alıyoruz. Nakliye ücretleri de pahalı olduğu için aynı şekilde zorlanıyoruz. İnsanlarımızın alım gücü düşük. Bir aile geldiğinde yaklaşık bin- 2 bin lira gibi meblağlar ödemek zorunda kalıyorlar. Ekonomik anlamda böyle bir sıkıntı var. Organizasyona gelecek olursak… Bu konudaki tek sıkıntımız lavabolar. O konuda sıkıntı çekiyoruz sadece” ifadelerini kullandı.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ÖĞRENİNCE ŞOK OLACAKSINIZ! BU ÜRÜNLER ASLINDA ERKEKLER İÇİN ÜRETİLDİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.