Ege Üniversitesi'nden ulusötesi proje toplantısına ev sahipliği

Ege Üniversitesi, uluslararası iş birliğini teşvik eden önemli bir projeye ev sahipliği yaptı. TECCHED 2. Ulusötesi Proje Toplantısı, Ege Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 12:23
Kaynak: BÜLTEN
Ege Üniversitesi'nden ulusötesi proje toplantısına ev sahipliği

İzmir’de ikinci kez düzenlenen TECCHED: Teknoloji Destekli İklim Değişikliği Öğretim Programının Tasarlanması ulusötesi proje toplantısına Bulgaristan, Letonya, Litvanya, İspanya ve Belçika'dan konsorsiyum ortakları katıldı.

ege üniversitesi

TECCHED PROJESİ NEDİR?

Avrupa çapında teknoloji destekli iklim değişikliği öğrenme platformlarında eğitim geliştirme ve iş birliğini teşvik eden, Avrupa Birliği (AB) ve Bulgaristan Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen TECCHED projesi toplantısında iş paketleri ve proje yönetimi masaya yatırıldı.

Angel Kanchev”, Eurogeo, Vytauto Didziojo Üniversitesi, Liepajas Üniversitesi, Eolas ve Bitlis Eren Üniversitesi dahil olmak üzere Avrupa üniversitelerinden 14 delegenin yer aldığı toplantıda dördüncü iş paketi için faaliyetlerin planlanmasına yönelik kararları alındı. İş birliğinin artırılmasının ve proje hedeflerinin konuşulduğu toplantıda ortaklar iş paketleriyle ilgili düşüncelerini ve ilerlemelerini aktardı .

UPGRADE PROJESİ AVRUPA BİRLİĞİ DESTEĞİ ALDI

Ege Üniversitesinin ortağı olduğu ve Türkiye ayağının yürütücülüğünü Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Sezer’in yaptığı “Upgrading geomaterials: from waste to resource-UPGRADE” projesi, Avrupa Birliği’nden desteklenmeye hak kaznadı

Ege Üniversitesi'nin öncülüğündeki "UPGRADE" projesi, Avrupa Birliği'nin MSCA Staff Exchange Çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Sezer'in yürütücülüğündeki projede 21 uluslararası ortak bulunuyor.

UPGRADE PROJESİ NEDİR?

Projenin  dünyada  dünyada inşaat ve madencilik endüstrileri tarafından üretilen atık geo-malzemelerin yeniden değerlendirilmesine yönelik yenilikçi çözümlere öncülük etmeye yönelik olduğu belirten Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Sezer, “Atık geo-malzemeler, Avrupa Birliği'nde üretilen atık hacminin yarısını oluşturmakta, zayıf mühendislik özelliklerinden dolayı inşaat ve madencilik alanlarında doğrudan kullanımları mümkün olamamaktadır.” Dedi. Sezer malzemelerin uygun şekilde geri dönüştürüldükleri  ve yeniden değerlendirildikleri takdirde, karbon ayak izinde önemli ölçüde azalım sağlayacağını ve azalan maliyetler ile inşaat mühendisliğinde mükemmel bir çözüm kaynağı olabileceğini vurguladı.

Projenin amacına yönelik konuşan Sezer, “Geoteknik ve Çevre Mühendisliği problemlerinin çözümüne odaklı yenilikçi araştırmacılardan ve mühendislerden oluşan uluslararası multidisipliner ve multisektörel bir ağ oluşturacak UPGRADE projesi ile atık geo-malzemelerin mühendislik özelliklerini iyileştirmek ve sahaya özgü koşulları dikkate alarak atık geo-malzemelerden inşa edilen yapıların hizmet ömrü boyunca performansını analiz etmek için süreç, yazılım ve araçların geliştirilmesi, inşaat faaliyetlerinden kaynaklanan atık geo-malzemelerin sürdürülebilir bir şekilde kullanımı için yeni stratejilerin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır” ifadeleri kullandı.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.