TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Üniversitesi'nde ''Amatör Telsizcilik” Söyleşisi

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi'nde Kariyer Etkinlikleri kapsamında, "Dünya Amatör Telsizcilik Günü" dolayısıyla bir söyleşi düzenlendi. Söyleşinin konuşmacısı, Kent Yaşam Haber Sitesi Sorumlu Müdürü ve amatör telsizci Hüseyin Erciyas oldu

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 11:42
Kaynak: BÜLTEN
Ege Üniversitesi'nde ''Amatör Telsizcilik” Söyleşisi

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi'nde düzenlenen Kariyer Etkinlikleri çerçevesinde, "Dünya Amatör Telsizcilik Günü" dolayısıyla bir söyleşi gerçekleştirildi. Kent Yaşam Haber Sitesi Sorumlu Müdürü ve amatör telsizci Hüseyin Erciyas, söyleşinin konuşmacısı olarak katıldı. Moderatörlüğünü EÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yurdagül Bezirgan Arar'ın üstlendiği etkinliğe, Kent Yaşam Haber Sitesi yayın danışmanı amatör telsizci Saadet Erciyas ve gazetecilik öğrencileri de katılım gösterdi.

Erciyas: Mesleğimizin temel amacı iletişimdir

Hüseyin Erciyas, telsizcilikle ilgili temel bilgiler verirken şunları söyledi:

"En basit ifadeyle, bizim asıl ilgilendiğimiz konu iletişimdir. Mesleğimizin temel amacı iletişimdir ve bu alandaki uygulama alanlarımız iletişim araçlarıdır. Amatör telsizci olarak dünyanın her yerinde haberleşme imkanımız var. Amatör telsizciliğin pratik faydaları; dünya genelinde bilgi alışverişi yapma, uluslararası haberleşme, diğer amatör telsizcilerle iletişim kurma, yardım çağrılarına cevap verme ve yardım talebinde bulunma gibi konuları kapsar.

Acil durumalrda iletişim olanağı

Amatör telsizciliğin acil durum ve afet konularındaki önemini vurgulayan Hüseyin Erciyas, “Afetler, hepimizin bildiği gibi doğal yollarla gerçekleşen yıkımlar. Bir de acil durumlar var; insanların birdenbire karşısına çıkan durumlar. Amatör telsizcilik sadece insanların tuşa basıp konuştuğu bir habercilik çeşidi değil. Amatör telsizcilik acil durumlarda, afetlerde bir iletişim olanağı sağlıyor.  Doğal afetler, iletişimi kesilmeyen telsiz teknolojisinin önemini ortaya koyuyor. Amatör telsizlere ayrılmış frekanslar var. Bu frekanslar üzerinden görüşmeler sağlanıyor. Amatör telsizciler; doğal afetler, savaş gibi olağanüstü durumlarda resmi makamlarla iş birliği yaparak haberleşmeyi kolaylaştırıyor. Bu bağlamda yaptığım işi çok seviyorum, herkese de öneriyorum. Sesimi duyurma yöntemlerini ihmal etmemeye çalışıyorum; çantamda mutlaka düdük taşıyorum. Bunu yapmanızı kesinlikle tavsiye ederim” dedi. 

Saadet Erciyas: Telsiz kullanımı yaygınlaştı

Amatör telsizciliğin acil durum ve afetlerin yanı sıra gündelik hayatta da kullanımına değinen Saadet Erciyas; “Meslektaşlarımız arasında telsiz kullanımının yaygınlaştığını görüyoruz. Ayrıca ben bir kadın olarak da şunu söyleyebilirim ki; telsiz insana bir güven veriyor. Yanınızda bir telsiz taşıyor olmak oldukça rahatlatıcı, çünkü günlük hayatta telefonunuzla bir problem yaşadığınızda iletişim kuracağınız bir telsizinizin olması; asansörlerde, zemin katlarda daima ulaşılabilir bir cihaz taşıyor olmak hayatı kolaylaştırıyor diyebilirim” diye konuştu.

Etkinlik sonunda Hüseyin Erciyas öğrencilerin sorularını yanıtladı. Doç. Dr. Yurdagül Bezirgan Arar tarafından Hüseyin Erciyas’a katılımı için “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.