Ege Üniversitesi’nde 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi düzenlendi

Ege Üniversitesi 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. Disiplinler arası çalışmaların yer aldığı sunumlarda birbirinden farklı ve ilginç konularla sosyal bilimciler katılım gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 14:45
Kaynak: BERKAY ERDEN
Ege Üniversitesi’nde 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi düzenlendi

Muhabir Berkay Erden/Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde “3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi” 5-7 Haziran tarihleri arasında Türk Dünyası Araştırmaları Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Düzenlenen kongreye yoğun ilgi ve katılım oldu. 1982 yılında kurulan, 40 yıllık köklü geçmişiyle Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ulusal ve uluslararası bilimsel ve akademik etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Bu yıl ilk kez en iyi makale yazan 3 bildiriye ödül verildi. Organizasyonun açılış konuşmalarında; Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof.Dr.Burcu Türkcan yer aldı. Gazetemizin spor muhabiri Hüseyin Demir, “Futbol Kulüplerinde Sosyal Medyada Kriz Yönetimi” adlı araştırma makalesinin sunumunu yaptı.

ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

3.Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin düzenledikleri için mutlu olduklarını belirten Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof.Dr.Burcu Türkcan, "Sayın Rektör yardımcısı, değerli müdürüm, sayın hocalarım ve değerli araştırmacılar kongreye hepiniz hoş geldiniz… Kongremiz 3. kez uluslararası düzeyde düzenleniyor. 170 bildiri ile 22 farklı üniversiteden yurt içi ve yurt dışından başvurular aldık. Başvurularda kriterlere uyan araştırmalar kabul edildi. Bilim kurulumuzun düzenlemesi ile yoğun ve meşakkatli bir süreci tamamladık. Organizasyon komitesinde yer alan değerli hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Rektörümüzün desteği ile bu organizasyonunun gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

KÜRESEL RİSKLER RAPORUNA ÖNEM VERİYORUZ

Dünya Ekonomik Forumu'nun yayınladığı küresel riskler raporuna yönelik yapılan akademik ve bilimsel çalışmalara önem verdiklerini vurgulayan Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, "3.Uluslararası Lisansüstü Kongremize hoş geldiniz… Ege Üniversitesi son 5 yıldır akademik idari anlamda çok büyük yol kat ederek araştırma üniversitesi olma, eğitimde ve öğretimde kaliteyi artırma, öğrenci odaklı bir yapı içerisinde ciddi bir ilerleme sağlamıştır. Yüksek Öğretim Kalite Kurulu tarafından 5 yıl süreyle kurumsal akreditasyon almaya hak kazanmıştır. Bu ciddi ilerlemelerde hiç kuşkusuz ki Rektörümüzün çabaları ve vizyonerliğin çabaları çok büyüktür. 2023-2024 eğitim öğretim hayatında yeni hedef ve vizyonlarla uluslararasılaşma ve dijialleşme önemli yer edinmiştir. Bu hedef ve politikalar kapsamında Ege Üniversitesi çalışmalarına devam etmektedir. Araştırma faaliyetleri kapsamında yapısal bir değişim ve dönüşüm yaşanmaktadır. Dünya Ekonomik Forumu'nun yayınladığı küresel riskler raporuna yönelik yapılan çalışmalar çok değerlidir. Bu rapor arasında; yanlış ve eksik bilgilendirmeler (dezenformasyon), aşırı hava olayları, sosyal kutuplaşma, siber güvenlik tehditleri, uluslararası silahlı çatışmalar (ilk 10’a bu yıl giren bir risk), ekonomik fırsat yoksunluğu, enflasyon, zorunlu göç, ekonomik daralma, kirlilik gibi konular yer alıyor. Enstitümüz düzenlediği ulusal ve uluslararası bilimsel etkinlikler gerçekleştirmiştir. Üniversitemizin uluslararasılaşma kapsamında farklı ülkelerle çift diploma programını açmaktadır. Dijitalleşme çalışmalarında üretilen tezler ve araştırmalar dijital ortamda arşivlenmektedir. Programda sunulan bildiriler hakem kurulundan geçerek kitap olarak yayınlanmaktadır. Sosyal Bilimler Enstitüsü, üniversitemizin bütün hedef ve amaçları kapsamında çalışmalarını sürdürmektedir" şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTEMİZ YÜKSEKÖĞRETİME ÖRNEK OLUYOR

Ege Üniversitesi’nin hedefleri ve amaçları kapsamında yükseköğretime örnek olduklarını belirten Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Çok kıymetli hocalarım, değerli hocalarım, Prof.Dr.Necdet Budak adına hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ege Üniversitesi cumhuriyetimizin ikinci asrında araştırma üniversitesi unvanına sahip ilk tam kurumsal akreditasyonu almıştır. Öğrenci memnuniyetinde a plus olan, tüm yüksek öğretim sistemimize örnek olan bir üniversite haline gelmiştir. Dijitalleşme hedefi kapsamında hayata geçirdiğimiz uygulamalar kapsamında inovasyon çalışmalarımız devam ediyor. Lisansüstü progamlar ve bilimsel faaliyetler ile Sosyal Bilimler Enstitüsü hedeflerimize katkı sundu. 1982 yılında kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün yetiştirdiği değerli akademisyenler ve araştırmacılar çalışmalarıyla alana katkı sunuyor. Ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalar ile üniversitemiz adından söz ettiriyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.