TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ege'nin İncisi İzmir Cumhuriyet'in Yansımaları” sanatseverlerle buluştu

 İzmir’in 100 yıllık Cumhuriyet tarihine ışık tutan sergi sanatseverlerle bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 11:38
Kaynak: Ege Ajans
“Ege'nin İncisi İzmir Cumhuriyet'in Yansımaları” sanatseverlerle buluştu

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ve Ege Üniversitesi (EÜ) işbirliğinde düzenlenen “Ege'nin İncisi İzmir Cumhuriyet'in Yansımaları” fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. EÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen serginin açılışına Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı Tasnif ve Araştırma Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Şahin, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey, EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, Bayındır MYO Müdürü Doç. Dr. Ali Salman, EÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Aysel Ildızlı, akademisyenler ve sanatseverler katıldı.

“İzmir’in geçmişi ve modern yüzü arasında köprü kuruyor”

Serginin açılışında konuşan Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Bugün açılışını yaptığımız bu özel sergi, İzmir’in tarihini, kültürünü ve İzmir’in Cumhuriyet dönemi boyunca yaşadığı değişimleri fotoğraf kareleriyle gözler önüne seriyor. İzmir’in kendine has dokusunu, bu fotoğraflar aracılığıyla yakından tanıma fırsatı bulacağız. Sergimizde Cumhuriyet’in İzmir’e kattığı değerleri ve bu şehrin Cumhuriyet’in gelişiminde oynadığı önemli rolü keşfedeceğiz. Ayrıca, İzmir’in köklü geçmişi ve modern yüzü arasındaki köprülerin kurulduğuna, şehrin bugününe ve yarınına ışık tutulduğuna tanıklık edeceğiz. Umarım, bu sergide yer alan eserler, İzmir’in Cumhuriyet dönemiyle olan güçlü bağlarını daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır” dedi.

“İzmir'in köklü tarihine ayna tutuyor”

Ahmet Şahin ise, "İzmir'in köklü tarihine ayna tuttuğumuz bu anlamlı serginin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir ile ilgili sahip olduğumuz arşivin tamamını bu sergide sizlerle paylaşamadık ve bir seçki oluşturduk, ziyaretçilerimiz İzmir tarihine ait daha çok bilgi ve belgeye, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı web sitesini ziyaret ederek, zengin arşivimize kolayca ulaşabilirler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Mehmet Ersan, Ahmet Şahin’e teşekkür belgesi takdim etti. İzmir'in 100 yıllık Cumhuriyet yolculuğuna ışık tutan sergi, 30 Nisan tarihine kadar Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: Ege Ajans

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.