Dr. Oğuzhan Kavaklı’dan İzmir’e anaokulu kütüphanesi

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi eski Öğretim Üyesi Dr. Oğuzhan Kavaklı, Neşeli Bahçe Anaokulu’na kütüphane açtı. Bu kütüphane, İzmir’de açılan ilk anaokulu kütüphanesi oldu

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 13:42
Kaynak: BERKAY ERDEN
Dr. Oğuzhan Kavaklı’dan İzmir’e anaokulu kütüphanesi

Ege Üniversitesi eski Öğretim Üyesi Dr. Oğuzhan Kavaklı Neşeli Bahçe Anaokuluna öğrenciler ve ebeveynleri için kendi adıyla bir kütüphane açtı. Kavaklı’nın yanı sıra açılışa Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, kurucusu olduğu Ege Ajans çalışanları, akademisyenler ve hocanın çok sayıda arkadaşı ile öğrencileri katıldı.

Başlangıcını yapıyoruz

Açılışta konuşan Dr. Kavaklı, “Her alanda kütüphaneler var. Özel konumlu kütüphaneler de var. Bu sene İzmir'de iki yerde çocuk kütüphane açma girişimi var, henüz sonuçlanmış değiller. Biz de biraz acele ettik, ilk açan biz olalım diye. İlk olmayı seviyoruz. Bunları sizlerle beraber tatmanın da fazla bir başka. Anaokulu çağındaki çocukların istifade edeceği kitapların dışında bizim ağırlık verdiğimiz anne ve babalarına hitap eden kitaplar. Anne-baba eğitimli olursa çocuk zaten eğitimli olur.  Hiç olmazsa bir elin parmağı kadar sayıda da çocuğa kitapları sevmelerini sağlarsak bizim için çok büyük mutluluk olacak. O nedenle bu mutluluğumuza sizlere de ortak etmek, sizlerle beraber bu mutluluğa ilk adım atmış olmak bizim için ayrı bir güzellik. Ben öğretmenlik ve gazetecilik yıllarımı da çok mutlu geçirdim. Okula gelirken de gazeteye giderken de koşar adım gittim hep. Ayaklarım hiç geri geri gitmedi. Ve hala o okul sevgisini üzerimden atmış değilim. Burası da ayaklarımın geri gitmeyeceği ikinci yer olacak. İnşallah bu sayı artar. Biz küçük bir örnekle başlangıcını yapıyoruz, inşallah daha iyisini daha başkaları da yapacak” dedi.

Köklerinden habersiz olan nesiller geleceklerini inşa edemezler

Rektör Yardımcısı Ersan ise konuşmasında şunları söyledi:

“Ben Oğuzhan Hoca’yı 1988 yılından beri tanıyorum. Hocam, 1987 yılında Ege Ajansı kurdu. Ege Ajansı binlerce gazetecinin yetişmesine vesile oldu. Aynı kattaydık, ben Edebiyat Fakültesi öğretim üyesiydim hocam da İletişim Fakültesi öğretim üyesiydi. Hocam arı gibi çalışkandı. Koşuştururken mutlaka hocamla karşılaşırdık. Daha sonra dostluğumuz gelişti. Hocamı makamında ziyaret etmeye başladık. Hakikaten hocam aslında gazetecik kariyerine baktığımda ayaklı kütüphane gibiydi.  Yetiştirdiği binlerce gazetecinin yanı sıra şimdi yeni nesillerin inşasında da bu kütüphaneyle adından söz ettirecek. Kitaplar ve kütüphaneler kültürün gelecek nesillere aktarılması için birer araçtır, kütüphaneler de mekandır. Köklerinden habersiz olan nesiller geleceklerini inşa edemezler. O yüzden ben bu vesileyle hocamdan, geleceğin inşasında, yeni nesillerin kökleriyle ilgili bilgiler edilmesi noktasında böyle bir mekânın açılmasına vesile olduğu için kendisine teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum ve Allah'tan kendisine sağlıklı, ısrarlı, uzun ömürler diliyorum.”

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.