TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dr. Cemil Tugay: Fuarımızın ana teması çocuk edebiyatı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı İZFAŞ ve SNS Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen İZKİTAP- İzmir Kitap Fuarı, Kültürpark’ta kitapseverlere kapılarını açtı. Fuarın açılışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, SNS Fuarcılığın Kurucu Ortağı Saruhan Simsaroğlu ve Yazar Ahmet Ümit konuşma gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 15:50
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
Dr. Cemil Tugay: Fuarımızın ana teması çocuk edebiyatı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı İZFAŞ ve SNS Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen İZKİTAP- İzmir Kitap Fuarı, Kültürpark’ta kitapseverlere kapılarını açtı. Fuarın açılışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, SNS Fuarcılığın Kurucu Ortağı Saruhan Simsaroğlu ve Yazar Ahmet Ümit konuşma gerçekleştirdi. Zamanı ve mekânı aşan bir yolculuğa adım attıklarını dile getiren Dr. Cemil Tugay, “Anadolu'dayız kültürün beşiğinde İzmir'deyiz. Dünyanın en güzel kentlerinden birinde Kültür Park’tayız. Bugün kitapların şenliğini başlatıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'de ilk defa açık alandaki kitap festivaliyle İZKİTAP Fest'i gerçekleştiriyoruz. İZKİTAP, aynı zamanda kültür parkta şimdiye dek yapılan en büyük kitap fuarı. Fuarımızın ana teması tam da birkaç gün sonra kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yakışacak şekilde çocuk edebiyatı. İZKİTAP fuarında 23 Nisan etkinliklerine de ev sahipliği yapacağız hem de çocuk edebiyatının pek çok yetkin kalemini genel okurlarla buluşturacağız” dedi. 

“KAMU YAYINCILIĞINA YENİ BİR SOLUK GETİRDİK”

Çocukların kitaplarla bir araya gelmesine önem verdiklerini vurgulayan Dr. Cemil Tugay, “Çocuklar büyüdükçe bu merak duygusunu kaybetmesin, okumaktan, öğrenmekten, hayal etmekten ve kendini başkalarının yerine koyabilmekten vazgeçmesin diye bu ilk festivalimizi onlara hitap ettik. Geleceğin yetişkin okulları da bu kapıdan geçti. Büyüyünce anlatacakları pek çok hatıraları olacak. Örneğin İZKİTAP Fest'in onur konuğu yazarı Ahmet Ümit'le tanışacaklar. Ahmet Ümit'in Sultan'ı Öldürmek romanından esinlenerek gizem dolu macera oyununu ilk kez bu fuarda gerçekleştireceğiz. Bugünden itibaren 28 Nisan akşamına kadar yaklaşık 800 yazar ve gazeteci ile buluşacağız. 350’ye yakın yayın, 50’ye yakın sahaf ile onlarca kurum ve kuruluş katıldı. Sahaf Sokağı, Türkiye'nin en geniş sahaf katılımına ev sahipliği yapıyor. Yayın dünyasına, İzmir Büyükşehir Belediyesi yayınlarını kazandırmış bulunuyoruz. 1 yılda 35 kitap yayını hazırlayarak kamu yayıncılığına yeni bir soluk getirdik. İzmir hakkında sanat, tarih, arkeoloji, sosyoloji gibi akademik alanlar ile edebiyat alanında yerli ve yabancı yazarların eserlerini yayınladık. Okul öncesine ait resimli çocuk kitapları da İzmir Büyükşehir Belediyesi yayınları koleksiyonunda önemli bir yer aldı. Yayın evimiz bugün İzmir Kitap Fuarı'nda çok değerli diğer yayın evleriyle birlikte kentimizi odağına aldığı eserlerini okurlara sunacak. Söyleşiler, imza günleri, konserler, danslar, müzikaller, tiyatrolar ve illüzyon gösterileri gibi onlarca etkinlikle bizi bekliyor” ifadelerini kullandı. 

“İZKİTAP FUARINI CUMHURİYETİMİZİN COŞKUSUYLA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Bu yılın temasının çocuk edebiyatı olduğunu aktaran SNS Fuarcılığın Kurucu Ortağı Saruhan Simsaroğlu, “İzmirliler olarak çok şanslıyız. Uzun bir aradan sonra artık her yıl, Türkiye'nin en özel 2 mekânında kitap fuarımız düzenleniyor. Sonbaharda Türkiye'nin en modern, en büyük ve altyapısı en güçlü merkezi Fuar İzmir'de kuşaklardır kent hafızamızda en güzel yeri edilmiş Kültür Park'tayız. Her 2 fuarımızı cumhuriyetimizin en özel günlerinde düzenliyoruz. Açılışını yaptığımız İZKİTAP fuarını cumhuriyetimizin coşkusuyla gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetin aydınlanmasının yolunun bilim, bilgi ve sanat olduğunu biliyoruz. Bu yıl temamız çocuk edebiyatı. Çocuk edebiyatına dair birçok söyleşi, imza atölyeler hazırladık.  Çocuklarımız, İZKİTAP’ta tohum dikecekler, masal dinleyecekler, şiiri okuyacaklar, boyama yapacaklar, dans edecekler, oyun oynayacaklar ve tiyatro izleyecekler. İZKİTAP, edebiyatın ve düşüncenin özgürce ifade edildiği, fikirlerin paylaşıldığı, yazarlar ve okuyucular arasında köprüler kurulduğu bir platform. İnanıyorum ki İzmir İZKİTAP festivali her biriniz için unutulmaz anılar ve yeni başlangıçlar sunacak” diye aktardı. 

“İZMİR İLE İLGİLİ ŞAHANE BİR ROMAN YAZACAĞIM”

İzmir’de çok büyük bir okur kitlesi olduğunu dile getiren Yazar Ahmet Ümit, “Karşıyaka’da dün imza yaptık inanılmaz kalabalıklar vardı. Hep söyleniyor ‘İzmir ile ilgili bir roman yazmayacak mısınız?’ diye. ‘Bu kadar renkli, canlı muhteşem tarihe sahip olan bu şehirde Ahmet Ümit seni ilgilendiren bir konu yok mu?’ diye soruyorlar. Tabi var.  İzmir’i yazmadan ölmeyeceğim. İzmir ile ilgili şahane bir roman yazacağım. Tabi tarihi bir roman olacak, Smyrna olacak. Bu şehrin ilk ozanı dediğimiz, yer yüzünde edebiyatın ilk kurucularından biri olan büyük Homeros ile ilgili olacak. Başka çarei var mı, Homeros olmadan İzmir olur mu?” sözlerine yer verdi. 

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.