TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte neler yer alıyor?

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 01:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 01:55
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dokuz Eylül Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı

1 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı. Resmi Gazete'de yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nde merkezin başlangıç hükümleri, amacı ve faaliyet alanları, yönetim organları ve görevleri ile çeşitli ve son hükümlerin maddeleri yer aldı. 

Yönetmelikte yer alan Merkezin amacı ve faaliyet alanlarında şu maddeler yer aldı: 

Merkezin amacı şunlardır: 

Yüksek düzeyde bilimsel çalışma ve araştırma yapmak, Ülkemizdeki ve bölgedeki tarım, sanayi ve teknoloji faaliyetlerinin gelişme ve modernleşme ihtiyaçlarına uygun, kalkınma planları ilke ve hedefleri ile uyumlu yeni bilgi ve teknoloji üretmek, bilim verilerini yaymak, ulusal alanda gelişme ve kalkınmaya destek olmak, yurt içi ve yurt dışı kurumlarla iş birliği yapmak suretiyle Üniversitenin araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde Ülkemizin bilimsel öncelikleri doğrultusunda ilerlemesini sağlamak, evrensel ve çağdaş gelişmeye katkıda bulunmak ve bu çalışmaların yürütülmesinde kullanılacak merkezi ve ihtisas laboratuvarı olanaklarını temin etmektir.

Merkezin faaliyet alanları şunlardır:

a) Bilimsel ve teknolojik araştırma yapmak, birimler arası ortak araştırmaları ve birimlerin ulusal ve uluslararası projelere katılım sağlamasını desteklemek ve organize etmek.

b) Ulusal ve uluslararası projeler kapsamında yürütülecek çalışmalara laboratuvar ve araştırma hizmetlerini sağlamak.

c) Ülkemizin ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda yeni ihtisaslaşmış araştırma laboratuvarlarını kendi bünyesi içinde kurmak ve temel altyapısını sağlamak.

ç) Yapılacak araştırmalar için birimler tarafından kullanılan mevcut ve/veya yeni laboratuvar donanımının kendi çatısı altında bir araya getirilmesi sureti ile ve/veya yerinde daha etkin kullanımını sağlamak.

d) Uygulama ve araştırmaya yönelik projeleri desteklemek amacı ile kendi altyapısını geliştirmek, sanayi, kamu ve uluslararası kuruluşlardan ilgili mevzuatına uygun olarak kaynak temin etmek, bu amaçla planlamalar yapmak, projeler geliştirmek ve önermek, yürütmekle mükellef olduğu projelerin tamamlanmasını sağlamak.

e) Patent, lisans anlaşmaları, teknoloji transferi gibi konularda Üniversitenin araştırma ve geliştirme stratejisine destek olan teknoloji geliştirme bölgesi, teknoloji transfer ofisi, proje destek birimi ve ilgili diğer eğitim ve araştırma birimleri ile birlikte çalışarak Üniversitenin proje yürütme potansiyelini arttırmak, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği sağlamak.

f) Ulusal ve uluslararası kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarına danışmanlık ve eğitim hizmetleri vermek, seminer, çalıştay ve konferanslar düzenlemek.

g) Merkezin amacına uygun diğer çalışmaları yapmak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.