TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dikili’de anlaşma sağlandı: İşçiler tekrar işe alındı!

Dikili Belediyesi’nde Cuma günü işten çıkarılan DİSK’li 16 işçi yapılan görüşmeler sonucunda işlerine tekrardan başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 15:46
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Dikili’de anlaşma sağlandı: İşçiler tekrar işe alındı!

Dikili Belediyesinde çalışan DİSK GENEL-İŞ Sendikasına bağlı 16 işçinin işten çıkarıldığı yine DİSK tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. İşten çıkarmalardan sonra DİSK ile belediye yetkileri arasında yoğun bir görüşme trafiği yaşandı.

DİSK ile Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile yapılan görüşmeler neticesinde önce cuma gecesi yapılan işten çıkarmalar iptal edilmiş, daha sonra yapılan görüşmeler sonucunda da tüm işten çıkartılan işçilerin iş çıkışları iptal edildi. Çalışanların yarın itibari ile iş başı yapacakları konusunda anlaşma sağlandı.

DİSK’ten teşekkür

DİSK Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube’den yapılan açıklamada, “2019 seçiminde belediye başkanı olan ve önceki dönemden çalışanların 7 aylık maaş alacağının ödemesini yapıp o günden sonrada çalışan arkadaşlarımızın maaş ödemesini gününde yapan Belediye Başkanı Adil Kırgöz’e yine işçiden, emekten yana tavır koyarak arkadaşlarımızın işlerine dönmesi yönündeki tavrından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de işçinin emekçinin yanında olacağına olan inancımızla tüm kamuoyunu bilgilendiriyoruz” İfadesi kullanıldı.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.