TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi ve İş Birliği, İzmir Kent Konseyi'nde

İzmir’de 21.’si düzenlenen İzmir Kent Konseyi Olağan Seçimsiz Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Kökkılınç, STK’ların ülke demokrasisinin gelişmesine önemli katkılarda bulunacağını ve bu bağlamda kent konseylerinin bugüne göre çok daha güçlü kılınması gerektiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2024 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2024 15:23
Kaynak: RABİA AYKUT
ilksesgazetesi.com
Demokrasi ve İş Birliği, İzmir Kent Konseyi'nde

İzmir Kent Konseyi 21.Olağan Seçimsiz Genel Kurul Toplantısı, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kurula kutlama mesajı yollarken, Kemal Dağtekin, Dr. Nuri Seha Yüksel, Mehmet Yıldız ve Metin Cingöz katılım sağladı. Yeni üyelere rozetlerinin takıldığı Genel Kurul'da, İzmir Kent Konseyi'ne bağlı aktif çalışma gruplarına, İzmir Kitap Gönüllüleri ve proje paydaşı Menderes Kaymakamı Veli Karakaya ile İzmir Kent Konseyi (İzKK) Turizm Çalışma Grubu'na özel teşekkür plaketi verildi. İzmir Kent Konseyi tanıtım filminin gösterimi ile başlayan genel kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, ülke ve kent genelini ilgilendiren konularda sesini duyurabilen güçlü bir sivil toplumun, çağdaş demokrasinin gereği olan karşılıklı saygı, fikir özgürlüğü ve yönetişim gibi konularda ülke demokrasisinin gelişmesine önemli katkılarda bulunacağını ve bu bağlamda kent konseylerinin bugüne göre çok daha güçlü kılınması gerektiğini söyledi.

STK’LARIN ÖNEMİ

Başkan Soyer’i temsil etmek adına etkinliğe katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Melih Yalçın, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, “Başka bir yerel yönetim mümkün" şiarıyla çalıştıklarını ifade ederek, ortak akıl ile kenti yönetmenin gücüne, sivil toplum çalışmalarının önemine değindi. Yalçın, konuşmasının devamında Başkan Soyer’in sivil toplumla gerçekleştirdiği iş birliklerini aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.