TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet Meydanı kırmızı beyaza büründü: İzmir’de 23 Nisan coşkusu başladı

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İzmir’de coşkuyla kutlanmaya başlandı. İzmir’de kutlamaların start noktası olan Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklar meydanı kırmızı-beyaza büründürdü.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 10:40
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Cumhuriyet Meydanı kırmızı beyaza büründü: İzmir’de 23 Nisan coşkusu başladı

Cumhuriyetin kurulmasında önemli bir adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıldönümü olan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İzmir’de coşkuyla kutlanmaya başlandı.

Kentteki resmi kutlamalar, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Çelenk sunumunun ardından alanda kutlama töreni başlarken törene; İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Kemal Yeni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, siyasi partilerin İzmir milletvekilleri, il başkanları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kutlamada gösteri yapacak çocukların alanda hazır bulunduğu törende Cumhuriyet Meydanı renkli görüntülere sahne oldu.

Törende, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi Gazze’de zulme uğrayan çocukları da hatırlattığı konuşmasında, “Çocukların şen kahkahalarının çınlamadığı bir dünya eksiktir” diye konuştu.

ATATÜRK’ÜN BU BAYRAMI EVLATLARIMIZA ARMAĞAN ETMESİ TESADÜF DEĞİL

Atatürk’ün çocuklara inancıyla birlikte TBMM’nin açılışını çocuklara bayram olarak armağan etmesinin tesadüf olmadığını belirten Yahşi, “Aziz milletimizin tarihinde önemli bir dönüm noktası olan ve egemenlik kayıtsız şartsız milletindir şiarıyla kurulan TBMM’nin 104 yılına asıl olmanın gururunu paylaşıyoruz. Bir asır önce umutla, inançla ve dualarla açılan Gazi Meclisimiz vatanımız işgal edildiği bir dönemde milletimiz hürriyet davasının kalbi olmuştur. İstiklali gençlere kodlamış, hakimiyet-i milliye anlayışını her zerresiyle yaşayan ve yaşatan milletimiz bu iradesini nesilden nesile yaşatmıştır. Mukaddes vatan toprağının her karışında kahraman ecdadımızı hayalleri, rüyası ve duası olduğunu biliyoruz. Miletlimizin yaradılışındaki bu hasretleri en iyi şekilde tahmin eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı evlatlarımıza armağan etmesi asla tesadüf değil. ‘Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır’ ifadesiyle tasavvur ettiği bu ruh kudreti aziz vatanımızın istikbalinin teminatıdır. Şüphesiz ki bu vatanın evlatları şanlı mazimizden aldıkları ilhamla bu coğrafyaya aidiyetimizi baki kılacak. Güzel ülkemizin şarkısını dünyanın dört bir yanından duyuracaktır. Şüphesiz ki onlar Türkiye yüzyılını Türkiye bin yılına taşıyacak ay-yıldız sevdamızı ebediyetin göğünde dalgalandıracaktır” dedi.

ONLARIN UĞRADIKLARI ZULME SES YÜKSELTMEK İNSANLIK ÖDEVİMİZDİR

Bir yanda bayram yaşanırken aynı anda da dünyanın dört bir yanında devam eden savaşlar nedeniyle zulme uğrayan çocukları da hatırlatan Yahşi, “Değerli velilerimiz… Çocuk anne baba için yaradanın en büyük hediyesi, vatan için istikbalin ta kendisidir. Çocukların mutlu olmadığı dünyada yanlış giden bir şeyler var demektir. Çocukların şen kahkahalarının çınlamadığı bir dünya yarımdır, eksiktir. Çocukların gözyaşında boğulur insanlar, çocukların kırık kalplerine gömülür adalet. Nerede bir çocuk ağlasa oralı olur yüreğim, nerede bir çocuk gülse oralıdır cennetim. Dünyaya zulmün ve nefretin değmediği çocuk gözlerinden bakalım. Hayata, merhametin tuttuğu çocuk ellerinden dokunalım. Bugün Gazze’den doğu Türkistan’da ve dahi birçok yerde zulme maruz kalan her bir çocuk dünyanın vidan yarasıdır. Onların çıkaramadığı ses olmak, onların uğradıkları zulme ses yükseltmek insanlık ödevimizdir” diye konuştu.

EVLATLARIMIZ SİZLERİN REHBERLİĞİNDE İZ BIRAKAN İŞLERE İMZA ATACAKLAR

Atatürk’ün “Gelecek nesil sizin eseriniz olacaktır” sözleriyle k işaret ettiği öğretmenlere de seslenen Yahşi, “Kıymetli öğretmenlerim... Çocuklarımızdan mazilerinden güç ve ilham almayı, bu topraklara aidiyeti, iyiliği, merhameti, adaleti, kalplerine bir nakış gibi işleyecek olan sizlersiniz. Onlara rüyalarının peşinden gitme cesaretini ve kararlılığını sizler kazandıracaksınız. Medeniyet kurucu bir nesil yetiştirmek üzere çıktığımız bu yolculukta evlatlarımız sizlerin rehberliğinde insanlık tarihinde iz bırakan işlere imza atacaklar. İzmir eğitim ailesi olarak çocuklarımın ışık ışıl parlayan gözlerinden aldığımız ilhamla onlara daha iyi bir dünya, huzurlu ve müreffeh bir gelecek bırakmak için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

SİZLERİN HAYALİ BU ÜLKEYİ YILDIZLARA TAŞIYACAKTIR

Son olarak çocuklara seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, şunları söyledi; “Sevgili çocuklar… Sizler; aziz vatanımızın en büyük cevheri en büyük hazinemiz, kolumuz, kanadımız, gayretimiz, sınırsız hayallerimizsiniz. Hiç tükenmeyen bir merak ve hayretle dünyayı yeniden keşfedeceksiniz. Rüyalar sizin, yarınlar sizin, bu şanlı bayrak sizin. Bu cennet vatan, bu topraklar, cumhuriyet sizin. Sizlerin inancı ve azmi bu vatanı heyecanlandıracaktır. Sizlerin hayali bu ülkeyi yıldızlara taşıyacaktır. Aklınıza, fikrinize ve yüreğinize güveniyoruz. Sizlerin gülen yüzünde yarının aydınlık Türkiye’sini görüyoruz. Tüm dünya çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.