TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet coşkusu Urla'yı sardı

Urla ‘Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 09:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Cumhuriyet coşkusu Urla'yı sardı

Urla’da Cumhuriyet coşkusu yere göğe sığmadı. Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlamak üzere yapılan programlarda Urlalılar Cumhuriyete sahip çıktı. Fener Alayında binlerce Urlalı 100 metrelik dev Türk Bayrağı ile Urlanın sokaklarında gururla yürüdü.

Cumhuriyetin 100’üncü yılında Urla’da birbirinden anlamlı ve güzel etkinliklerle kutlandı. Urla Belediyesi kentteki kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile birlikte gerçekleştirdiği etkinliklerle Cumhuriyete yaraşır bir şekilde Cumhuriyet’i kutladı. Cumhuriyet Bayramı haftası, Cumhuriyet Orotoryosu, 1923'ten 2023'e 23 Ressam 23 Resim  Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü Resim Sergisi, "Sonsuza Kadar" Tiyatro Oyunu, Cumhuriyetimizin 100. Yılına Vefa Resim Sergisi, Su Ürünlerinin Tanıtımı ve Balık Ekmek Dağıtımı, Kurumlararası Voleybol Turnuvası, 100. yıl Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası, 100. Yıl Cumhuriyet Koşusu, Cumhuriyetin 100. Yılına Adanan Şarkılarla, Cumhuriyet Bayramı coşkusu Urlanın her yerinde yaşandı. Urlalılar 29 Ekim günü 100 metrelik Dev Türk Bayrağı eşliğindeki Fener Alayı ile Urlanın sokakları aydınlandı. Coşkunun doruklara ulaştığı Fener Alayında 7’den 70’e binlerce Urlalı ellerinde Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla Cumhuriyete bir kez daha sahip çıktı. Cumhuriyet Meydanı'nda Urlalılar Atatürk’ün en sevdiği şarkıları Urla Halk Eğitim Merkezi TSM Korosunun eşliğinde hep bir ağızdan söyledi.

Gündüz programında Urla 12 Eylül Stadında yapılan törene, Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Mustafa Gözlet, Garnizon Komutanı Deniz Albay Tamay Durğun, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yavuz, Gaziler, Şehit yakınları, İlçe Birim Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve Cumhuriyet sevdalısı Urlalılar katıldı. Cumhuriyetin 100. yılı Urla 12 Eylül Stadı’nda gençlerin özverisi ve yaptıkları gösterilerle büyük bir coşkuyla kutlandı. Etkinlik, Kaymakam Mustafa Gözlet ve Garnizon Komutanı Albay Tamay Durgun’un törene katılan öğrencileri, öğretmenleri ve Urla halkının bayramlarını kutlamaları ile başladı.

“CUMHURİYET BİZLERE EN BÜYÜK MİRASTIR”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Mustafa Gözlet, “Atatürk ve silah arkadaşlarının İstiklal Savaşı ile başlattığı milletimizin topyekûn şekilde fedakarca mücadele ettiği milli mücadelemiz büyük bir zaferle neticelenmiş ve 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet bizlere en büyük miras ve değer olarak kalmıştır. Devlet yönetimini kişilerin, ailelerin, bir zümrenin ya da sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet; bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını yurttaş konumuna yükseltmiş, ülkenin yönetiminde söz sahibi yapmıştır. Çağdaş Türkiye’nin, demokratik değerlerimizin laik yönetim modelimizin, sosyal ve siyasal haklarımızın temeli Cumhuriyetin getirmiş olduğu güce dayanmaktadır” dedi.

Gözlet konuşmasına şöyle devam etti: “Bizlere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkarak vatanımızı iç ve dış terör ve tehdit unsurlarına karşı korumaktır. Bunu da ancak bilim ve tekniğin yolundan ayrılmayan; spor, sağlık, kültür ve inanç anlamında birlik ve beraberlik hamuru ile yoğrulmuş, gençlerimizle, 7’den 70’e çalışkan ve inançlı vatandaşlarımızla ulaşabiliriz. Bize düşen bu yolda hep çalışmak, çalışmak ve çalışmaktır.”

Günün anlam ve önemini vurgulayan şiirlerin okunmasının ardından tören, Halk Oyunları, ront gösterisi, öğrenci korosu ve bayrak gösterisi ile renklendi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.