TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Yücel’den Taksim mesajı: Mücadeleyi engelleyemezler!

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İzmir’de yapılan 1 Mayıs kutlamaları kapsamında mücadele çağrısında bulunarak 1 Mayıs kutlamalarına kapatılan Taksim Meydanı mesajı verdi

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 11:46
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
CHP’li Yücel’den Taksim mesajı: Mücadeleyi engelleyemezler!

Uzun yıllardır 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tüm emekçi kesimleri kapsayan büyük miting ve yoğun katılımlı programlarla kutlayan İzmir’de yerel seçim sonrası 1 Mayıs heyecanı başladı.

Siyasi partiler, belediye başkanları ile temsilcileri, DİSK, Türk-İş- KESK, TMMOB, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu ile İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Bileşenleri’nin Gündoğdu Meydanı’nda düzenleyeceği büyük miting öncesi CHP İzmir, Lozan Meydanı’ndan başladığı yürüyüşle Gündoğdu Meydanı’na akın etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve partinin ilçe başkanlarının katıldığı yürüyüşte Yücel, günün anlam ve önemine ilişkin konuştu.

Yücel ayrıca, 1 Mayıs kutlamalarının simgesi olan ancak emekçi sınıfına kapatılan Taksim Meydanı için de mesaj verdi.

ÜLKEMİZ DEMOKRASİSİ AÇISINDAN ÜZÜNTÜ VERİCİ

Dayanışmanın ve emek mücadelesinin Taksim üzerinden engellenemeyeceğinin altını çizen Yücel, “Bugün emek mücadelesi için, haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanlar için bir sembol bir gün. Bugün biz de İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi olarak il başkanlığımızı, örgütlerimizle, büyükşehir belediye başkanımız, belediye başkanlarımız, genel başkan yardımcıları, milletvekillerimizle birlikte kortej yürüyüş yapıyoruz. Birazdan alanda olacağız.  İstanbul'da yaşananlar tabii ki ülkemiz demokrasisi adına gerçekten üzüntü verici. Ama bu emek mücadelesini, işçinin, emekçinin dayanışmasını, hakkını aramasını hiçbir şekilde zor kullanarak alanları kapatarak, Taksim'i kapatarak engelleyemezler” dedi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.