TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Yıldız: Muhtarlarımız seçilmişlerin en değerlisi!

Çiğli'deki mahalle muhtarları, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız'ı ziyaret etti ve ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2024 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2024 11:34
Kaynak: BÜLTEN
CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Yıldız: Muhtarlarımız seçilmişlerin en değerlisi!

Gördüğü destekten mutlu olduğunu ifade eden Yıldız; ilçesinin muhtarlarını dinledi ve yan yana çalışma sözü vererek; “Muhtarlarımız, seçilmişlerin en değerlileri. Çünkü halkımızın ilk güven halkasını onlar oluşturuyor. İlk dokunabildikleri yerel makam ve güç onlar… Böyle bir misyonu tanımamak hem demokrasinin zincirinin ilk halkasını hem de halkın seçimini ve onlara verdiği yetkiyi yok saymak demektir. Çiğli, benim belediye başkanlığımda tartışmasız ve en verimli şekilde muhtarlarımızla birlikte yönetilecektir. Her mahallemiz, muhtarlarımızın öngörüleri ve katkılarıyla gelişip büyüyecektir.” diye konuştu.

CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; her zaman halkla iç içe olacağını belirtirken; ilçesinin 26 mahalle muhtarının tespit ve isteklerini hiçbir ayrım yapmaksızın dikkate alacağını söyledi. Yıldız; ayrıca şunları söyledi, “Muhtarlarımızla sürekli görüşüyoruz. Aslında her birinin görüşünü ayrı ayrı biliyorum. Bu toplantıda; nasıl ortak hareket edebilir, mahallelerimiz ve ilçemizin sorunlarını nasıl birlikte çözebiliriz; bunu konuştuk. Her mahalle muhtarımız görüş ve beklentilerini paylaştı. Her söyledikleri doğru, dile getirdikleri her ihtiyaç gerçek ve acil biliyorum. Halkımızın derdi ne olursa olsun ilk çaldıkları kapı onlarınki. Ölümlerini, doğumlarını; yokluklarını, varlıklarını önce onlarla paylaşıyorlar. İnsanlarımızın ihtiyaçlarını onlar biliyor; acısını, kaygısını önce onlar duyumsuyor. Bir mahallenin hangi sokağına kaç araba park eder, onlar bilir; alt yapı eksiğini, imar sorununu önce onlar bilir. Kaç anne çocuğunu kreşe gönderemiyor, hangi baba işsiz, hangi evin bacasından duman çıkmıyor onlar bilir. Demek ki; seçilmişlerin en değerlileri onlar. Çünkü halkımızın ilk güven halkasını onlar oluşturuyor. Bizlere de bu makama sonsuz saygı duymak ve bu makamın isteklerini yerine getirmek düşüyor.”

''Halkın örgütlü bir biçimde yerel idareye katkı koymasını çok istiyorum''

Çiğli’nin 26 mahallesinde “Halk Meclisi” kurma hayalini gerçekleştirmek istediğini söyleyen Onur Emrah Yıldız; ” Yasalar, pek çok yetkiyi ve hareket alanının sınırlarını çiziyor. Muhtarlarınki belli, belediyelerin ve belediye başkanının, Kent Konseylerinin ki de belli. Biz, Çiğli’nin yararına tüm şartları zorlayacağımızı, ortak aklı en üst seviyeye çıkararak sorunlarımızı birlikte çözeceğimizi söylüyoruz. Halkın örgütlü bir biçimde yerel idareye katkı koymasını çok istiyorum. O mahallenin muhtarı ve dernekleri ile yaşayan kesimlerin temsilcilerinin içinde yer alacağı meclisler; halkın yönetime katılımı açısından önemli bir mekanizmadır. Uygulanabilirliği bizim elimizde olur ya da olmaz; belediyeye sorun ve çözüm, proje ve yatırım önerilerinin böyle yerel bir oluşumdan gelmesini önemsiyorum. Belediyemiz hizmetlerinin bu oluşum tarafından değerlendirilerek rapora dönüştürülmesini önemsiyorum. Bunu uygulayabilen bir yerel yönetim olduğunu sanmıyorum. Ancak; Çiğli’de bunu başarabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.