TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cemil Tugay İzmir'in su sorunu yaşamaması için gerekli formülü açıkladı

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB) tarafından düzenlenen “Esnaf Buluşması”nda esnaf ve sanatkarlarla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 17:51
Kaynak: BÜLTEN
Cemil Tugay İzmir'in su sorunu yaşamaması için gerekli formülü açıkladı

Toplantıda İzmir'in gelecekte su krizi yaşamaması için yapılacak çalışmaları anlatan Tugay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Gördes Barajı'nda şu an su tutulamıyor. Biz göreve geldiğimiz zaman yakın çevresindeki 2 barajdan su getireceğiz. İleri süreçte yapacağımız çalışmalarla da musluktan rahatça içeceğimiz, tadı güzel suyumuz akacak.”

Toplantıya, CHP’nin Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki de katılım sağladı. Toplantıda, İzmir'in geleceğe yönelik hedefleri ve belediye başkan adaylarının vizyonları üzerine görüşmeler gerçekleştirildi.

cemil tugay

CEMİL TUGAY: 1 NİSAN'DA YENİ BİR SAYFA AÇILACAK

Yerel seçimlere sayılı günler kala, herkesin oy kullanması gerektiğini vurgulayan Cemil Tugay, seçildikten sonra yapacağı çalışmaları anlattı. İzmir'in geleceğini şekillendirmek için kararlı bir şekilde adım atacaklarını belirten Tugay, sadece kâğıt üzerinde kalan hedeflerden yorulduklarını ifade etti. Tugay, “Türkiye'nin bu kadar savruk olmasından çok rahatsızım. Nasıl bu hale geldiğimizin hesabının sorulmasını da istiyorum. 1 Nisan'dan itibaren bu şehirde yeni bir sayfa açılacak. Yeni birimler kurulacak. Yeni anlayışlar geliştirilecek ve hizmet anlayışı kökünden değişecek. Bu yenilikçi, devrimci bakış açısını tüm kamu kurumlarımıza getirmeliyiz” şeklinde konuştu.

CEMİL TUGAY: VERİMLİ ÇALIŞMA SİSTEMİNE VURGU YAPTI

Belediyelerin kar etme amacı güdülmediğini, tam aksine hizmet etmek için var olduğunu belirten Tugay, "Hiçbir işlevinde kar etme amacı gütmezler, birikim yapmazlar, birilerine fayda sağlamak için var olurlar. Amacı sadece hizmet etmektir. Bu nedenle özel sektörden ayrılırlar. Ancak, bu durum onları özel sektörün işletme anlayışının dışına çıkarmaz. Bu mantıkla yönetilebilirler. Bu şekilde daha hızlı ve verimli çalışma, daha etkili işler ortaya çıkar. Bu ilkeyi gözetmek ve yeni nesil belediyecilik anlayışı çerçevesinde hareket etmek zorundayız" dedi.

cemil tugay

CEMİL TUGAY: MUSLUKTAN TADI GÜZEL SU AKACAK

Esnafın daha önce indirimli su kullandığını ancak bu indirimin kaldırıldığını belirtmesi üzerine Cemil Tugay şunları söyledi: “En pahalı suyu İzmir değil Manisa kullanıyor. Ama isterim ki İzmir en uygun suyu sağlasın. Kayıp kaçakları önleyerek, enerji verimliliğini sağlayarak, personel düzenlemesiyle su maliyeti azalır. En önemlisi suyu yer altından değil yer üstünden sağlamak. Su sağlama konusunda asıl görevli DSİ. Manisa’dan Gördes’ten sağlanacak su kaynaklarıyla İzmir’in su sorunu ortadan kalkacak. Bu bilince sahip olmalıyız. Göreve başlar başlamaz esnafımıza özel bir indirim başlatacağım. Gördes Barajı'nda şu an su tutulamıyor. Biz göreve geldiğimiz zaman yakın çevresindeki 2 barajdan su getireceğiz. İleri süreçte yapacağımız çalışmalarla da musluktan açınca rahatça içeceğimiz, tadı güzel suyumuz olacak.”

İESOB Başkanı Yalçın Ata ise esnaf odaları olarak beklentilerini şu sözlerle dile getirdi: “Bu kadar kalabalığı bu salonda ilk kez görüyorum. Yerel yönetimler esnaf teşkilatı için önem taşıyor. Temennimiz bu iş birliğimizin devam etmesidir. Ancak esnaf ve sanatkarı mutlu olan bir İzmir, refah içinde yaşayabilir.”

CEMİL TUGAY BUCA ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Başkan Cemil Tugay, daha sonra Buca'ya geldi. Burada esnafı dolaşan, yurttaşlarla sohbet eden Tugay, sorunları dinledi. Yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Tugay, herkesin 31 Mart günü sandığa giderek oy kullanmasını istedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.