TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’den öğrencilere ‘Sasalı’ müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın giriş ücretlerinde düzenlemeye gitme kararı aldı

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 12:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyükşehir’den öğrencilere ‘Sasalı’ müjdesi

2023-2024 eğitim öğretim yılı için ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere yeni bir müjde için harekete geçti.

Büyükşehir, Türkiye'nin ilk ve en büyük doğal yaşam parkı olarak Çiğli ilçesi Sasalı bölgesinde 425 dönümlük alanda yer alan İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın girişlerinde ücretlerinde düzenlemeye gitme kararı aldı.

Büyükşehir, doğal yaşam parkına grup halinde yapılan gezilerde öğrenciler ve refakat eden görevliler için sadece Çarşamba ve Cuma günü olan ücretsiz girişleri haftanın tüm gününe yaymak için ilk adımı attı.

İlgili karar, bugün gerçekleştirilecek meclis toplantısında Başkanlıktan Gelen Önergeler kapsamında gündeme getirilecek.

sasali1_ilkses

Önergenin ilgili komisyonlara gönderilerek önümüzdeki günlerde karara bağlanması bekleniyor.

Önerge gündemge, “Belediye Meclisimizin 10/03/2021 tarihli ve 05.250 sayılı Kararına istinaden Çarşamba ve Cuma günleri okulların düzenlediği gezilere (Grup halinde) katılan öğrenci ve refakatindeki görevli personel İzmir Doğal Yaşam Parkına ücretsiz girebilmekte olup; söz konusu talebin çok olması ve yoğunluk nedeniyle ücretsiz girişinin haftanın iki günü ile sınırlandırılmadan haftanın tüm günlerini kapsayacak şekilde revize edilmesi ve söz konusu Meclis Kararında olduğu gibi ''Gaziler, Şehitler, Gazilerin Dul ve Yetimleri, Engelliler ve refakatçi kartı olanlar, Basın Kartı Yönetmeliği gereği basın kartı olanlar ile 0-6 yaş grubu çocukların İzmir Doğal Yaşam Parkına ücretsiz girebilmeleri hususlarının görüşülmesi” ifadeleriyle yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.