TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir Meclisi’nden emeklilere 3 müjdeli karar!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında alınan oybirliğiyle kararla birlikte emeklilere ‘Emekli Dayanışma Kartı’ verilerek ve emekli vatandaşlar bu kart ile su kullanımının ilk 4 metreküpünün ücretsiz, sonraki kullanımlarının ise yüzde 50 indirimli olmak üzere fatura desteği alacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 18:45
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Büyükşehir Meclisi’nden emeklilere 3 müjdeli karar!

TENZİLE AŞÇI/İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde emeklileri sevindirecek 3 müjdeli karara imza atıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, seçim döneminde mevcut ekonomi şartlarda açlık sınırının altında yaşamak zorunda kalan emekliler için bazı vaatlerini sıralamış ve emeklilere ekonomik destek sözü vermişti.

Tugay, emeklilere olan sözü için ilk adımı yeni dönemin ilk meclisinde atmıştı. Oturumda gündeme alınan önerge kapsamında emekliler için 3 farklı destek masaya yatırılmıştı.

Gündeme alınan önerge kapsamında emeklilere ‘Emekli Dayanışma Kartı’ verilmesi ve bu kart ile 4 metreküpe kadar olan su kullanımının ücretsiz olması, sonraki kullanımlarının ise yüzde 50 indirimli olarak tarifelendirmesi, ihtiyaç sahibi emeklilere market ve kira desteklerinin verilmesi önerisi Hukuk – Plan ve Bütçe Komisyonlarına sevk edilmişti.

OYBİRLİĞİ GELDİ

Öte yandan; komisyonlarda görüşülerek karara bağlanan önerge, bugün gerçekleştirilen meclis toplantısında gündeme gelerek karara bağlandı.

Gündemde “5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7. ve 24. maddeleri, 5393 sayılı Belediye Kanununun 14. ve 60. maddeleri ile Sosyal Yardım Yönetmeliğinin 6. maddesi gereğince yapılması planlanan yardımlarımızın Belediyemize bağlı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğümüz uzman ekipleri tarafından yapılan incelemeler çerçevesinde yardım alması uygun görülen ihtiyaç sahibi emeklilerimize Emekli Dayanışma Kartı verilmesi ve bu kart ile su kullanımının ilk 4 metreküpünün ücretsiz, sonraki kullanımlarının ise %50 indirimli olmak üzere fatura desteği sağlanması, yine bu destek kartı ile ihtiyaç sahibi emeklilerimize market ve kira desteklerinin verilmesi hususlarının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk – Plan ve Bütçe Komisyonları Raporu” ifadeleriyle yer alan önerge mecliste tün grupların ‘evet' oyu ile birlikte oybirliğiyle kabul edildi.

Alınan kararla birlikte emeklilere ‘Emekli Dayanışma Kartı’ verilerek ve emekli vatandaşlar bu kart ile su kullanımının ilk 4 metreküpünün ücretsiz, sonraki kullanımlarının ise yüzde 50 indirimli olmak üzere fatura desteği alacak.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.