TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir düğmeye bastı: Tarım alanına 97 milyonluk proje

Büyükşehir iştiraklerinden olan İZDOĞA Tic. ve San. A.Ş., Kemalpaşa ilçesinde mevcut planlarda tarım alanı niteliğindeki taşınmaz Atık Bertaraf-Geri Kazanım- Depolama Tesisi için düğmeye basarak ÇED sürecini başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 10:16
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Büyükşehir düğmeye bastı: Tarım alanına 97 milyonluk proje

Arıtma tesisi sayısında resmi verilere göre Türkiye birinci olan İzmir’de yeni bir tesis için ilk adım atıldı.

Büyükşehir iştiraklerinden olan İZDOĞA İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Korunması İyileştirilmesi Müşavirlik ve Proje Hizmetleri Tic. ve San. A.Ş., geçtiğimiz yıllarda atıksu arıtma tesisi açılışının yapıldığı Kemalpaşa ilçesi Ulucak Mahallesi’nde Atık Bertaraf-Geri Kazanım- Depolama Tesisi projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlattı.

Tesiste, arıtma çamurunun solar kurutma yöntemiyle geri kazanımı, ve bitki dokusu atıkları, ormancılık atıkları, tüketime ve işlemeye uygun olmayan atıklar, yıkama - temizleme - ayırma atıkları, ağaç kabuğu atıkları, biyolojik olarak bozunabilir atıklar ve pazar atıklarının kompost yöntemiyle geri kazanımı yapılacak.

Tesisin çamur kurutma ünitesinin günlük 16 ton kapasite ve kompost ünitesinin ise günde 95 ton kapasite ile çalışılması planlanıyor. Tesisin yıllık toplam kapasitesi ise 17 bin 520 ton olacak.

Proje maliyetinin ise 97 milyon 545 bin lira olması bekleniyor.

MÜLKİYET İZSU’DA

Proje raporunda, arıtma tesisinin 11 bin metrekarelik yüzölçümlü alan üzerinde gerçekleştirileceği ifade edilirken tesisin kurulacağı taşınmazın ise İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU)’nün mülkiyetinde olduğu ifade edildi. Tesis alanının İZSU tarafından İZDOĞA’ya 9 yıl 10 aylığına kiralandığı bilgisi verildi.

Proje raporunda dikkat çeken husus ise proje alanının mevcut planlardaki niteliği oldu. Raporda yer alan bilgilere göre; proje alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planına göre “Tarım Alanı” sınırları içerisinde kalıyor.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.