TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buca’nın adaçayları dünyaya açılmaya hazırlanıyor

Buca Belediyesi, tıbbi adaçayı ihraç etmeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili Başkan Erhan Kılıç, “Buca’ya tarımda çağ atlatacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2023 09:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Buca’nın adaçayları dünyaya açılmaya hazırlanıyor

Sürdürülebilir kırsal kalkınma projesini başarıyla yürüten Buca Belediyesi, katma değeri yüksek ürün üretimini sürdürüyor.

 Salepten sonra tıbbi adaçayı yetiştiriciliğine başlayan belediye,  ilçenin kırsal alanlarını da cazibe merkezine dönüştürüyor. Ocak ayında belediyeye ait 26 dönümlük arazide dikimi yapılan adaçayının önümüzdeki günlerde hasat edileceği belirtilirken, bu yıl 6,5 ton ürün elde edilmesi öngörülüyor.

adaçayı_ilkses-1

Herhangi bir zirai ilaç kullanmadan faydalı bir bakteri türü olan pseudomonas flurescens uygulanarak elde edilen adaçayının hasadın hemen ardından ihraç edilmesi planlanıyor. 

‘‘TARIMDA ÇAĞ ATLAYACAĞIZ’’

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, göreve geldikleri ilk günden bugüne Buca’da tarımsal üretimi özendirmek amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Suyu sevmeyen, kalitesi yüksek, yurt dışına ihraç edebileceğimiz adaçayı üretimiyle tarımda çağ atlayacağız. Hasadını yapmaya hazırlandığımız bu bitki 5 yıl boyunca ticari olarak verim vermeye devam edecek” dedi.

adçayı kesme_ilkses

ÇİFTÇİLER EĞİTİLECEK

Öte yandan, Buca’da adaçayı üretimini teşvik etmek amacıyla önümüzdeki günlerde üreticilere fide dağıtılarak, Buca Belediyesi’nin Tarım Okulu projesi çerçevesinde adaçayı üretimi konusunda eğitim verileceği kaydedildi.

adaçayı ihraç_ilkses

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzmir Buca'da salep hasadı yapıldı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.