TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buca’da oy sayımında sorun: Yetkililer içeri alınmadı!

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, oy sayımı devam ederken mevcut duruma ilişkin bilgi verirken Buca’da itiraza yetkili olan kişilerin içeri alınmadığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2023 17:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Buca’da oy sayımında sorun: Yetkililer içeri alınmadı!

TENZİLE AŞÇI-NURETTİN BAKİ

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçoğlu’nun yarıştığı cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimlerinde oy sayımı devam ediyor.

Seçimde ülke genelinde gayri resmi sonuçlar belli olmaya başlarken Erdoğan seçimi önde götürürken CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Sandıklarda karşılıklı iki tarafın da itirazlarının olduğunu ifade eden Aslanoğlu, Buca ilçesinde sorun yaşandığını söyledi.

Şenol Aslanoğlu

İKİ TARAFIN İTİRAZLARI VAR

İzmir’deki mevcut tablonun devam ettiğini ifade eden Aslanoğlu Buca’da sorun yalandığını belirterek, “Hemen hemen sandıkların tamamına yakının sonuçlarını girmiş durumdayız. Girilmeyen yaklaşık 300-400 sandık kaldı. Oy oranları İzmir’de benzer bir şekilde cereyan ediyor. Yüzde 67 Sayın Kılıçdaroğlu’nun yüzde 33 gibi de Sayın Erdoğan’ın oyu görünüyor. İtirazlar tüm sandıklarda sürüyor. Bazı ilçelerde farklı problemler var. Buca’da bir sorunla karşılaştık. Bütün ilçelerde iki tarafın da sandıklara itirazları var. O nedenle kesin sonuçların alınması süre alacaktır” dedi.

Buca'da yaşanan sonuca ilişkin de kısa bir bilgi veren Aslanoğlu, “Buca’da ilçe seçim kurulu seçimde itiraza yetkili olan arkadaşları içeri almamış. Oraya gideceğim” ifadelerini kullandı.

Daha önce 2. tur için maç benzetmesi yapan Aslanoğlu, maçın dönüp dönmeyeceği sorusunun yanıtında da itirazların sonuçlarını işaret etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.